back to top
KezdőlapFormula 1Red Bull: A Ferrari lehet a legnagyobb ellenfelünk idén

Red Bull: A Ferrari lehet a legnagyobb ellenfelünk idén

-

A Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley szerint a Ferrari lehet a 2022-es szezon sötét lova, ami miatt a Bikák teljesen jogosan tartanak tőlük.

Mivel a Milton Keynes-i istálló és a Mercedes is szinte a szezon végéig fejlesztette a tavalyi autóját a bajnoki küzdelem miatt, ez nyitva hagyta az ajtót számos csapat számára, hogy jobban felzárkózhasson az előbb említett két csapatra. Ezen istállók közé tartozik a Ferrari is, akik óriási fejlődésen mentek keresztül az elmúlt év során.

Az olasz istálló már viszonylag korán elkezdett koncentrálni 2022-re, amíg az RB16B és a W12 még a nyári szünetet követően és a szezon vége fele is kapott frissítéseket. A maranellóiak pedig még a McLarent is legyőzték, akik szintén jó formát mutattak 2021-ben, ami miatt Wheatley úgy gondolja, hogy az egyik szemüket érdemes lesz a Vörösökön tartaniuk.

„Nehéz megjósolni előre, hogy mi lesz, mert mi csaupán a saját adatainkkal rendelkezünk, a többiekét nem tudjuk” – árulta el az energiaitalosok szakembere. „Némi infót ugyan elárulhatnak a többiek, azonban azt soha nem lehet tudni, hogy igazat mondanak, vagy csak blöffölnek.”

„A Ferrari nagyon erős volt tavaly, különösen motor téren. A szezon végére már egyértelműen ők voltak a harmadik leggyorsabb csapat a fejlesztéseiknek köszönhetően. Mindezek mellett egy remek pilótapárossal rendelkeznek. Nem gondoltam volna, hogy két ilyen kaliberű pilóta képes ilyen jó munkát végezni egymás csapattársaként.”

Az energiaitalosok sportigazgatója – akit tavaly az élő közvetítésekben is hallottunk rádiózni a versenyirányítással – reméli, hogy képesek lesznek megvédeni az egyéni címet és ráadásnak még a konstruktőri bajnokságot is be tudják majd húzni. Ugyanakkor Wheatley nagyon szívesen végignézne egy olyan szezont, ahol akár nyolc pilóta is harcolhat egymással a végső elismerésért.