back to top
KezdőlapFormula 1Horner szerint a Red Bull versenyzői komoly kihívói lesznek Hamiltonnak 2018-ban

Horner szerint a Red Bull versenyzői komoly kihívói lesznek Hamiltonnak 2018-ban

-

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner arra számít, hogy versenyzői, Max Verstappen és Daniel Ricciardo jövőre a bajnoki címért csatázhatnak majd. Erre akár idén is lehetőségük lett volna, ha nem lettek volna komoly megbízhatósági gondjaik.

„Ha megfogadjuk a leckéket, melyeket az RB13 kapcsán tanultunk, és átültethetjük az RB14-be, és megbízhatóbbak leszünk, akkor nem látok okot arra, ne tudnák megnehezíteni Lewis és Sebastian dolgát.” – vélekedik Horner.

„Nyilvánvalóan okkal van az élen (Hamilton).” – mondta Horner a Sky Sportsnak. „Remélhetőleg még marad pár évig.”

„Sebastian zsinórban négyet nyert (bajnoki címet) velünk, és még csak 30 éves. Lewis még most szerezte meg a negyediket és 30-as éveinek elején jár, és utalt is rá, hogy többet akar.”

„Szerintem Max, Daniel és Seb is olyan versenyző, aki képes a kerék a kerék elleni küzdelemre. Max csak 20 éves. Szerintem versenyképes autót tudunk neki adni, ő abszolút egy várakozó bajnok. A nagy versenyzők esetében tapasztalható, hogy a nagy pillanatokban kiemelkedőt nyújtanak. Max pedig pont ilyen.”

„Nagyon biztos vagyok a versenyzőink képességeiben. Ha megfelelő játékszereket adunk nekik, vállvetve indulhatnak ‘csatába’ Hamilton ellen, és remélhetőleg szép csatát láthatunk; nagyszerű lenne a sportnak.”