back to top
KezdőlapFormula 1A Red Bull fedélzetén megtartják az egyik kapitányt

A Red Bull fedélzetén megtartják az egyik kapitányt

-

A Red Bull sajtóhírek szerint szerződést hosszabbított a vezető autótervezővel, aki 2005 óta náluk dolgozik.

Noha Adrian Newey elhagyja őket, a csapat stabilitása szempontjából jó hír, hogy a régóta a tisztségében lévő Paul Monaghan továbbra is marad a posztján, meghosszabbították az idén lejáró szerződését. Erről az Autosport számolt be. Az 56 éves Monaghan korábban a McLaren, a Benetton/Renault és a Jordan csapatainál is dolgozott, volt Jenson Button és Fernando Alonso versenymérnöke is.

Az istálló a közelmúltban hosszú távra megállapodott a Newey utódjának tekintett Pierre Wachéval is, a Mercedestől pedig több szakember átcsábított az erőforrás-fejlesztő részlegére. A sportigazgató Jonathan Wheatley szerződése szintén lejár az év végén, akit Christian Horner potenciális utódjaként emlegettek arra az esetre, ha a csapatfőnököt menesztette volna a vállalat a zaklatási ügye miatt. Róla úgy hírlik, más istállóknál is körbenézett, hátha magasabb pozícióba léphet, de úgy néz ki, maradni fog a Red Bull kötelékében.

Horner említett ügye idején félő volt, hogy a bikások stábja széthullik, de Newey-t leszámítva a jelek szerint a mag nagy része marad.

Alonso és Verstappen sem szerény, ezt nem tudná kezelni a Red Bull