back to top
KezdőlapFormula 1Marko újabb magyarázatot adott Pérez megtartására

Marko újabb magyarázatot adott Pérez megtartására

-

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko megfogalmazta az elvárásokat Sergio Pérez felé, és tagadta azt is, hogy a Liberty Media közbenjárására tartották meg a szezon második felére is.

Utóbbi szóbeszédről mi is írtunk, és a szóbeszéd alapja az volt, hogy az F1 vezetése nem akarta, hogy a rendszeresen kiváló hangulatú – s nem mellesleg üzletileg sikeres – mexikói verseny látogatottsága megcsappanjon.

„Nem helytállók azok a jelentések, melyek szerint a Liberty Media óhaja miatt tartottuk meg őt továbbra is. Természetesen azt akarják, hogy részt vegyen a hazai versenyén, de a mi versenyzőválasztásunkat nem a Liberty szándékai határozzák meg” – jelentette ki Marko a Speedweeknek.

Pérez 2025 végéig érvényes szerződést írt alá a Red Bull gárdájával, ennek ellenére folyamatosan inog a helye, legalábbis a sajtóban, mert a bejelentés óta ugyanolyan pocsék teljesítményt nyújt, mint az előző idény hasonló időszakában. Tavaly nyáron mély gödörbe került, amiből úgy-ahogy kimászott és bebiztosította a 2. helyet az egyéni pontversenyben.

Verstappen szerint nagyobb bajok is vannak a Red Bullnál, mint Pérez teljesítménye

A Red Bull tanácsadójának szavai alapján az istálló arra épít, hogy idén megismétli ugyanezt. „A nyári szünet után is a mi autónkat fogja vezetni, mert olyan pályák következnek, amelyeken tavaly jól ment. A stabilitásban bízunk” – közölte Marko.

„Közben többször mutatott jó teljesítményt, a legutóbbi versenyen, Spában is nagyon gyors volt szombaton, harmadik lett [az időmérőn]. Péreznek nem muszáj gyorsabbnak lennie, csak következetesebbnek, és a lehetőségeinket figyelembe véve még mindig ő a legjobb megoldás.”

Adja magát a kérdés, hogy Cunoda Juki előléptetése miért nem jelentett volna jó megoldást, vagy komoly kockázatot vállalva miért nem dobták mélyvízbe (vagy épp Cunoda helyére) Liam Lawsont. Utóbbinak alaphangon is jó esélye lehet állandó F1-es pilótává válni jövőre Daniel Ricciardo helyén – Marko azt mondta, a sorsáról szeptemberben tesznek bejelentést.

Az ő tesztpilótai állását pedig Isack Hadjar töltheti be az utánpótlásból, akiről szintén jó véleményt mondott Marko, úgy fogalmazva, hogy „megvan benne a potenciál a Forma-1-re.” Hadjar jelenleg magabiztosan vezeti az F2 bajnokságát.

A McLaren egy évvel előrébb jár, mint gondolta