back to top
KezdőlapFormula 1A Renault nem nézi jó szemmel a riválisok „B csapatait”

A Renault nem nézi jó szemmel a riválisok „B csapatait”

-

A Renault-nak szúrja a szemét, hogy szinte minden topcsapat rendelkezni fog fiókcsapattal a jövőben.

Mint ahogy azt tudni  lehet, a Williams, a McLaren és a Renault ellenzik a jövedelmek és a jogok egyenes átvitelét a Force India lehetséges új tulajdonosainak.

Ebben a helyzetben a Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul nagyon aggódik amiatt, hogy a Force Indiából a Mercedes „B csapata” lehet. „Ez nem az a Forma-1, amit látni szeretnénk”- mondta Abiteboul. „Félünk attól, hogy ez a megközelítés hátráltathatja azokat a csapatokat, akik nem élvezik ennek a rendszernek az előnyeit.

„Biztosítanunk kell azt, hogy ne ez legyen az elsődleges megoldás egy csapat számára, ha szeretnének teljesítménybeli javulást elérni. Különben a mi modellünk nem fog működni”- tette hozzá.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff megérti a Renault aggodalmát.

„Hogyha a nagycsapatok elkezdik felvásárolni a kiscsapatokat, az felvet egy kérdést, és én ezt a nézőpontot nagy tiszteletben tartom. „Remélem meg tudunk beszélni mindent, és remélem, hogy a kisebb csapatok szerezhetnek némi előnyt az infrastruktúráinkból. Ugyanakkor remélem, hogy nem ez az egyetlen lehetséges megoldás”- mondta Toto Wolff.