back to top
KezdőlapFormula 1Ricciardo élvezi, hogy most először maga dönthet sorsáról

Ricciardo élvezi, hogy most először maga dönthet sorsáról

-

Daniel Ricciardo azt állítja, hogy vannak még kijátszatlan kártyái, esetleges Red Bullos szerződéshosszabbítása ügyében.

Csapattársa, Max Verstappen már aláírt 2020 végéig, Ricciardo azonban még nem hosszabbított. Az ausztrál versenyző a következő versenyig várni szeretne a döntéssel, hogy lássa, hogy is alakul a Red Bull teljesítménye.

Ez lesz ráadásul az első alkalom (egészen azóta, hogy formula autózni kezdett), hogy Ricciardo szabadon tárgyalhat új szerződésről, nem pedig a Red Bull mondja ki a végső döntést karrierjével kapcsolatban,

„Nem fogok változtatni a (menedzsment) struktúrámon.” – mondta az ausztrál. „Sosem volt túl nagy csapat körülöttem. Van egy ügyvédem, aki segít az ilyen dolgokban.”

„Mivel a következő év végén kifut a szerződésem, tartogatok még pár ütőkártyát, nem is gondolom, hogy kapkodnom kéne, de ha Christian (Horner) és Helmut (Marko) jelzi, hogy szeretnének marasztalni, szívesen meghallgatom őket. Jobb ez, mintha azt mondanák, hogy ‘alig várjuk, hogy Ricciardo távozzon’. Ez az első alkalom, hogy ilyen helyzetben vagyunk, szóval a lehető legtöbbet akarom kihozni belőle. Továbbra is tisztelettel akarok lenni irányukba. Nyitott vagyok arra, hogy tárgyaljunk, nincsenek titkaim. Nyilván van ráhatásom a tárgyalások pénzügyi részére is, de elsősorban a teljesítményt tartom szem előtt. Még mindig elég versenyképes vagyok ahhoz, hogy találhassak egy gyorsabb autót, és nem a nagyobb pénz után megyek, én nem a karrierem végén tartok.”

Horner szerint a Red Bull készen áll arra, hogy 2018 elejéig várjon Ricciardo döntésére, ha az azt jelentheti, hogy meg tudják őt tartani. Ugyanakkor azzal is tisztában vannak, hogy az idei szezon után szabadon tárgyalhat bárkivel, és a Red Bull nem akadályozhatja meg, hogy máshova igazoljon, ha úgy határoz.

Ricciardo szerint döntéshozásának részét képezi az is, hogy „minőségi” csapattársat akar. Többször utalt már rá, hogy szívesen lenne Lewis Hamilton csapattársa, hogy azonos autóban mérhesse össze erejét vele, de azt sem bánná, hogy ha korábbi csapattársával, Sebastian Vettellel kerülne újra össze.

„Ez nem csak a magam megmérettetéséről szól, hanem arról is, hogy szerintem fontos, hogy az embernek folyamatosan legyen lehetősége tanulni.” – mondta Ricciardo.