back to top
KezdőlapFormula 1Ricciardo felhívta Piastrit, hogy sok sikert kívánjon neki

Ricciardo felhívta Piastrit, hogy sok sikert kívánjon neki

-

Ausztrálok játszák az egyik kulcsszerepet az idei pilótakeringőben. A nagy ígéretnek tartott Oscar Piastri az Alpine helyett végül a McLaren színeiben mutatkozhat majd be 2023-ban, ám a váltás körülményei közismerten megosztóak voltak.

A helyzetet sokan úgy kezelik, hogy Piastri és menedzsere Mark Webber kitúrták a honfitársukat, Ricciardot a McLarentől. Éppen emiatt nagy kérdés, hogy a két ausztrál viszonya milyen, Ricciardo még a Holland Nagydíj után mesélte el hogy telefonon felkereste Piastri, hogy gratuláljon neki, történt ez azután, hogy állítólag Webber pedig őt kereste fel bocsánatkéréssel, hogy „kitúrták” őt.

„Ez minden bizonnyal egy hatalmas pillanat a számára. Nem akarom őt kellemetlen helyzetbe hozni. Őszintén kívánok neki minden jót. Szeretném, ha sikeres lenne a Forma-1-ben.” – mesélte még anno Ricciardo, hogy mit mondott neki a telefonba.

Piastri most erre reflektálva elmondta, hogy nagyon jól esett neki honfitársa jókívánsága.

„Fontos, hogy jóban legyünk. Az, hogy felhívott engem, az egy remek dolog volt tőle. Én magam is terveztem már, hogy felkeresem őt, csak az időzítés volt a kérdés. Meg őszintén megvallva nem igazán tudtam, hogy ő akar-e hallani rólam. Próbáltam kitalálni, hogy mit is mondhatnék, de végül ő megelőzött. Daniel egy igazi profi, már eddig is hatalmas tisztelet volt bennem az ő irányába, de ez csak még nagyobb lett ezzel a gesztussal.” – fogalmazott a fiatalabbik ausztrál.