back to top
KezdőlapFormula 1Ricciardo úgy érzi, feltüzelve vezetett

Ricciardo úgy érzi, feltüzelve vezetett

-

Daniel Ricciardo a legjobb 2024-es eredménye után arról beszélt, hogy meg akarja őrizni azt a plusz lendületet, ami a hétvégén segítette.

Ricciardo először szerzett pontot idén vasárnapi futamon (előzőleg csak a miami sprinten sikerült neki), ezzel csattanós választ adott többek között Jacques Villeneuve-nek is, aki a Kanadai Nagydíj előtt csípős kritikát fogalmazott meg róla. Erre ő sem volt rest keményen reagálni, és elismerte, hogy feltüzelve ült autóba.

„Volt egy kis plusz energiám, talán attól, hogy a hétvége előtt bosszantott valami. Biztosítanom kell, hogy ez megmarad, és ugyanilyen intenzitással fogok vezetni ezután – mondta az Autosportnak. –  Nem tudom, hogy kicsit mérges voltam-e, vagy több volt bennem a tesztoszteron, de ez szerintem jót tett.”

„Meg kell ismételnem ezt a teljesítményt. Örülök bizonyos dolgoknak, amire rájöttem Monaco óta, és nem véletlen, hogy ez a hétvége simábban ment. Azonban nem szabad hagynom, hogy túlságosan megnyugodjak, élesnek kell maradnom.”

A szenvedő Ricciardo segítséget kap a csapatától

Pedig nem úgy nézett ki, hogy a kiváló 5. rajthelyét pontokra tudja váltani: a rajtját korainak ítélték és öt másodperces büntetést kapott, majd az RB stratégiája sem segítette.

„Tudtam, hogy nem ugrottam ki, de emlékszem, kicsit mozgott a kocsi, amíg a lámpákra figyeltem, úgyhogy talán a kuplunggal volt gond – mondta Ricciardo. – Amikor megjött az eső, új intermediate gumikat szereltünk fel, miközben a többiek kint maradtak a pályán, ezért pozíciókat vesztettünk.”

„Azt hittem, kicsúszik a verseny a kezünkből, de a slick gumin a végén sikerült visszaelőznöm néhány autót, szép pontmennyiséget szereztem.”

Verstappen kiállt a hűtlenség vádjától megrendült barátnője mellett