16.5 C
New York
kedd, július 2, 2024
KezdőlapFormula 1Ricciardo élvezi Marko szurkálódását

Ricciardo élvezi Marko szurkálódását

-

Helmut Marko nyilatkozatára reagált Daniel Ricciardo is, aki úgy véli, saját teljesítménye határozza meg, hogy kap-e újabb szerződést a Red Bullnál.

Marko arról beszélt, hogy a Red Bullnak egy fiatal versenyző mellett kell letennie a voksát, miután Ricciardo nem váltotta be a reményeket a visszatérése után, és nem mutatott olyan teljesítményt, hogy fontolóra vegyék az előléptetését Max Verstappen csapattársának – ebből sokan levonták a következtetést, hogy hamarosan bejelentik Liam Lawsont az utánpótlás-csapat második pilótájaként (Cunoda Jukival már szerződést hosszabbítottak).

A 34 éves, nyolc F1-es nagydíjon győztes pilóta ugyanakkor megpróbál magabiztos lenni és kizárólag magára koncentrálni. „Tudom, hogy a teljesítmény a legfontosabb tényező ebben a sportban. Ennyi. A jó teljesítmény kínálja a legjobb esélyt nekem a maradásra, nem a mosolyom vagy bármi más, hanem a pályán nyújtott produkció – nyilatkozta az Autosportnak. – Mindent megteszek, hogy segítsek magamon.”

„Jó eredményeket sorozatban még nem nagyon szereztem idén. Kettő nem elég természetesen [ezzel arra utalt, hogy bár a montreali pontszerzés után Barcelonában csak 15. lett, mindent kihozott a rendelkezésre álló felszerelésből – a szerk.], de legalább összejött ennyi, és van esélyem, hogy megtartsam a lendületet a nyári szünetre. Helmut szavai rendben vannak, azok nem befolyásolnak engem.”

Schumacher F1-es visszatérési esélye csökkent, az Alpine bejelentette az egyik pilótáját

„A montreali ötödik rajthely biztos mosolyt csalt Helmut arcára. Ha ezt sikerült többször megismételnem, biztosan mosolyogni fog.”

Lawson a szerződése értelmében viszont szabadon eligazolhat 2025-ben a Red Bull kötelékéből, ha nem kap tőlük F1-es versenyzői ülést, és az eddigi teljesítménye alapján nem véletlen, hogy Ricciardo távozását rebesgetik a sajtóban: az ausztrál két futamon szerzett pontot, összesen 9-et, míg Cunoda már 19-nél jár.

Ricciardo a GPblognak szintén úgy válaszolt, hogy nem izgul a jövője miatt. „Nem nézelődök másfelé, már megmondtam. Élvezem, hogy visszatértem ebbe a családba. Különös, de néha élvezem Helmut szurkálódását, mert feltüzelhet és a legjobbat hozhatja ki belőlem” – nyilatkozta.

„Nem helyeznek rám nyomást, nem adtak ultimátumot. Régóta benne vagyok a sportban, tudom, hogy ha minden héten s*ggbe rúgnak, valaki figyelmeztetni fog, hogy szedjem össze magam. Christian [Horner] és mindenki más is támogat.”

Verstappen nem győzte szájba rágni, hogy hol fog vezetni jövőre

- Hirdetés -