back to top
KezdőlapFormula 1Rosberg: A Ferrarinak innentől nincs mit veszítenie

Rosberg: A Ferrarinak innentől nincs mit veszítenie

-

Nico Rosberg szerint a Ferrari utóbbi versenyeken való rossz formája miatt most már „mindent vagy semmit” alapon is versenyezhet az évad hátralevő részében.

A 2022-es évad első három versenyét követően nagyon úgy nézett ki, hogy a Vörösök újra nyeregben vannak és magabiztos előnyt szereztek a közvetlen rivális Red Bull-lal szemben mindkét bajnokságban. Ugyanakkor az elmúlt futamok során a Bikák elkapták a fonalat, amíg a maranellói istállónál minden elromlott egy csapásra. Charles Leclerc imolai hibája, a csapat rossz stratégiái és a megbízhatósági hibák miatt a Ferrari előnyéből óriási hátrány lett az egyéni és a gyártók versenyében egyaránt.

A labda így jelenleg a Red Bull térfelén pattog, ugyanis Max Verstappen az idei 9 versenyből 6-ot meg tudott nyerni. 2016 bajnoka – aki szerint Carlos Sainz nem világbajnoki alapanyag – azonban úgy gondolja, hogy a hátrány a Ferrari előnyére is válhat, mivel így közel sem akkora rajtuk a nyomás, mint ha ők vezetnék mindkét kiírást.

„A Ferrarinak jelen pillanatban nincs mit elveszítenie” – mondta Rosberg a Sky Sports hétfői F1 témájú műsorában. „Egyszerűen minden versenyen rámenősnek kell lenniük és meg kell győződniük arról, hogyan lesznek lépesek maximalizálni az előttük adandó lehetőségeket.”

„A megbízhatósági gondjaikat feltétlen meg kell oldaniuk, mert emiatt már hátrányban vannak és közel nem akkora rajtuk a nyomás, mint az évad elején, amikor még mindkét bajnokságban az élen álltak. Hatalmas favoritnak lettek kikiáltva, ehhez képest most óriási a lemaradásuk. Nyomniuk kell és meglátjuk, hogy ez mire lesz majd elég.”

A 37 éves német pilóta emellett még többek között arra a kérdésre is válaszolt, hogy az idei Red Bullt vagy az idei Ferrarit vezetné szívesebben a pályán. Az eddigi futamok alapján az látszik körvonalazódni, hogy az F1-75-nek sokkal jobb a mechanikus tapadása, ami miatt a kanyarokat nagyobb sebességgel tudják teljesíteni, amíg az RB18-nak páratlan a végsebessége és a mechanikus tapadása sincs messze a Ferrariétól.

„Egyértelműen a Red Bullt vezetném” – folytatta 2016 világbajnoka. „Ez egy nehéz kérdés, azonban a két csapat jelenlegi formáját figyelembe véve választottam inkább a Red Bullt. Náluk most minden klappol, óriási formában versenyeznek, amíg a Ferrarinál sokat hibáznak és mindezek tetejében még az autó sem megbízható.”