back to top
KezdőlapFormula 1Rosberg: Hamilton csak bókol nekem...

Rosberg: Hamilton csak bókol nekem…

-

Lewis Hamilton nemrégiben tett megnyilatkozásai ellenére Nico Rosberg „pozitívnak” bélyegezné a Mercedesen belüli hangulatot 2016-ban, volt csapattársa szurkálását pedig „inkább bóknak” tekinti.

2014 és 2016 között csak a Mercedesnek, így következésképpen Rosbergnek és Hamiltonnak volt esélye megnyerni a világbajnoki címet, ami kapcsolatuk fokozatos romlásához vezetett. Hamilton szűk egy hónapja azt nyilatkozta, a német hirtelen visszavonulásával eltűnt a fojtogatott légkör a Mercedesnél, ez pedig segített neki, hogy idénre még jobban teljesítsen.

„Most felolvasok nektek egy idézetet” – reagált Rosberg a Hamilton-féle ’vádakra’. „’Amikor egy csapaton belül a mienkhez hasonlóan két erős versenyző van, vagyis amikor a csata egy csapaton belül folyik, olyan, mintha egy nagyenergiájú hurrikán töltené ki a szobát.’ Ez az idézet Lewistól származik, és inkább bóknak tekintem!”

Rosberg szerint Hamilton teljesen másképpen állna a dologhoz, ha ő nyerte volna meg a 2016-ot bajnokságot is.

„Én nyertem, így nem csodálkozom, ha számára nem volt túl pozitív az év” – folytatta. „A helyében én is ezt mondogatnám, hogy nem volt valami jó szezon. Én nagyon is pozitívnak találtam; az F1 történetében valószínűleg mi ketten vagyunk a legsikeresebb pilótafelállás, a legmagasabb szintekig toltuk ki egymás határait. Természetesen ez nem egyszerű szituáció, de számomra ez volt az, ami folyamatosan felpörgetett és szinten tartotta a motivációm. Nyilvánvalóan egy rendkívül intenzív és nagy kihívást rejtő helyzetről beszélünk, de csak annál élvezetesebb volt győztesként kijönni belőle, különösen Lewis ellen, aki maga is átírja a rekordkönyveket. Annyira hihetetlenül megérte, hogy nyerhettem ellene, hogy ez egybeesett a karrierem csúcspontjával és beteljesülésével – tökéletes befejezés volt.”

Hamilton és Rosberg gyerekkori barátok voltak, kapcsolatuk azonban megsínylette az együtt töltött F1-es éveket. A német mindezek ellenére hajlandó fátylat borítani a múltra és megpróbálni ismét „normális” beszélgetéseket folytatni az újsütetű négyszeres világbajnokkal.

„Más periódusba léptünk, most már nem vagyok a versenytársa, végérvényesen kiléptem” – fűzte hozzá Rosberg. „Ez rengeteg mindent megváltoztat, így nem látom okát annak, idővel miért ne beszélgethetnénk ismét normális körülmények között. Mindig is hatalmas tisztelettel adóztam neki és nincsen semmi kifogásom ellene; rivális volt, majd jött ez a bonyolult helyzet, de az alaptiszteletem sosem tűnt el. Emberként és versenyzőként még mindig tisztelem – mint ahogyan eddig is és ahogyan fogom is. Ez 14 éves korunk óta megvan és nem fog változni.”