back to top
KezdőlapFormula 1Rossz eredmények és formahanyatlás: Ricciardo pszichológushoz fordult

Rossz eredmények és formahanyatlás: Ricciardo pszichológushoz fordult

-

Drámai bejelentést tett Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyzőnek fel kellett keresnie egy pszichológust a tavalyi szezonban, miután a McLarennél nem volt képes megfelelően teljesíteni.

A wokingi istálló nagy reményekkel szerződtette az akkor még 7-szeres futamgyőztest a Renault-tól 2021-ben. Azonban a Méhészborz nem volt képes megfelelni Zak Brownék elvárásainak és a tavalyi szezonban átfogóan kapott ki a csapattársától, Lando Norristól.

Ricciardo nem volt képes gyorsan beilleszkedni és emiatt nem is volt túlságosan jó a hangulata. A munkában való sikertelensége pedig már a magánéletére is kihatott és ekkor jött el az a pillanat az ausztrál számára, hogy szakemberhez fordul.

„Amikor már azt hittük, hogy megtaláltuk a megoldást, újabb fajta kihívásokkal kellett szembenéznünk” – fogalmazott Ricciardo, akinek nem lesz ülése a 2023-as szezonra. – Ha nagyon sok munkát teszel valamibe és nem történik semmi, az szomorúsággal tölt el. Ez a rossz érzés pedig egy idő után elkap és ez a tavalyi szezonban túlságosan nagy hatással volt rám.”

„Nem igazán tudtam önmagam lenni. Ha valaki elhívott például vacsorázni, akkor nem voltam hajlandó vele elmenni. Mások hízelgésére volt szükségem már és ekkor döntöttem úgy tavaly, hogy elkezdek beszélgetni egy pszichológussal. A 2021-es év volt karrierem egyik, hanem a legnehezebb szezonja, már csak emiatt is.”

„A vasárnapi futamokon nyújtott teljesítményem óriási kihatással volt a boldogságomra. Ezért volt szükségem ezekre a beszélgetésekre, mert nem szerettem volna azt, hogy a versenyeken megélt kudarcaim a munkán kívüli dolgaimra is hatással legyenek. Mivel a versenynaptár rendkívül hosszú és rengeteg verseny van, ezért ezt nagyon nehéz kivitelezni.”

Ricciardo teljesítményére azonban még ezek a beszélgetések sem voltak hatással és 2022-ben folytatódott a tavalyi évben megélt mélyrepülése. Norris folyamatosan jobban teljesített az ausztrálnál ismét, ami miatt Brownék a színfalak mögött megszerezték Oscar Piastrit Ricciardo helyére. Ebből kifolyólag a 8-szoros futamgyőztesnek idő előtt felbontották az eredetileg a 2023-as szezon végéig szóló szerződését, hogy a honfitársa már 2023-ban átvehesse a helyét.

Forrásf1i.com