back to top
KezdőlapFormula 1Rossz hírt kapott a rendőrségtől a Hamilton-ügyben feljelentést tevő Mercedes

Rossz hírt kapott a rendőrségtől a Hamilton-ügyben feljelentést tevő Mercedes

-

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, amikor a vezető F1-es személyzet a Mercedest Lewis Hamilton szabotálásával megvádoló e-mailt kapott ismeretlen feladótól.

A felettébb furcsa eset a Spanyol Nagydíj péntekjén került nyilvánosságra, amit követően Toto Wolff csapatvezető feldúltan beszélt arról, hogy muszáj kezdeni valamit a névtelen online zaklatókkal, mert ez az őket érintő álhír szétküldése már túlment minden határon.

„Kutatjuk az IP-címet, kutatjuk a telefont. Utána fogunk menni, függetlenül attól, hogy sikerrel járunk-e” – mondta Wolff a hétvégén, megerősítve, hogy a Mercedes rendőrségi feljelentést is tett az ügyben.

A versenyhétvége utáni kedden aztán Brackley közigazgatási körzetének rendőrsége tájékoztatást adott az ügyben. A szóvivő nyilatkozatából kiderült, hogy az ügy – aminek teljes mibenlétét a nyilvánosság egyelőre nem ismeri – nem Barcelonában robbant ki, hiszen a csapat már két hete szerdán megtette a feljelentést.

„A northamptonshire-i rendőrséghez június 12-én megérkezett egy feljelentés egy a Mercedes AMG F1 Teamen belül keringő e-mail kapcsán. Nem találtunk bűncselekmény elkövetésére utaló jeleket. Ugyanakkor tanácsot adtunk a csapatnak a jövőbeli hasonló e-mailek érkezése esetére” – mondta a rendőrség szóvivője a BBC-nek.

Wolff reményei szerint Hamilton barcelonai dobogója is igazolásul szolgál a kétkedőknek abban, hogy a csapat mindkét versenyzőjét egyenlően kezeli:

Hamilton dobogója elhallgattatja az „agyatlan” konspirálókat?