back to top
KezdőlapFormula 1Russell: Ha tízszer lefutjuk a versenyt, kilencszer ugyanaz lesz az eredmény

Russell: Ha tízszer lefutjuk a versenyt, kilencszer ugyanaz lesz az eredmény

-

A Mercedes pilótái elégedetten nyugtázzák, hogy elhozták a második rajtsort a Spanyol Nagydíj időmérőjén, s igyekeznek majd nyomást gyakorolni Lando Norrisra és Max Verstappenre.

Újabb rendkívül szoros időmérőt rakott le a pályára az élmezőny Barcelonában: Norris meglepetésre két századmásodperces előnnyel elcsente a pole-t Verstappentől, s végül három tizedes lemaradással zárt mögöttük Lewis Hamilton és George Russell – a két mercedesest pedig csupán két ezred választotta el egymástól. Az eredmény további magabiztosságot adott a brackley-i istállónak, amely az elmúlt hetekben találta meg a helyes fejlesztési irányt a W15-ös modell számára, ennek eredménye pedig Montreal után most egy másmilyen karakterű pályán is megmutatkozott.

„Az elmúlt három év alatt sohasem bíztunk még ennyire az autóra hozott frissítésekben – fogalmazott Russell. – Ez részben természetszerűleg is adódik abból, hogy folyamatosan tapasztalatot gyűjtünk. Az új szabályok harmadik évében járunk, mostanra mindannyian tudjuk, mi teszi gyorssá korunk versenyautóját.”

Norris legyőzte Verstappent, második F1-es pole-ját szerezte a Spanyol Nagydíjon

„Ha a pozitívumokat nézzük, ott vagyunk a többiek nyakán. Lando nagyszerű kört futott, míg Lewis és én sem tudtuk a magunkét tökéletesen összerakni. Mindazonáltal a 3. és a 4. helyről jó eséllyel harcolhatunk a győzelemért. Stratégiailag jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy valami eltérővel próbálkozzunk, bár ha tízszer lefutnánk a holnapi versenyt, kilenc alkalommal valószínűleg mindenképpen a leggyorsabb versenyző nyerne.”

„Láthatjuk, mennyire szoros a csata a négy legjobb csapat között, így a következő versenyeken is valószínűleg sok rajthely sorsa fog múlni apró különbségeken.”

Hamilton azzal, hogy a harmadik helyre állhat fel a rajtrácson, alaposan felülírta idei legjobb időmérős eredményét, ami csupán a hetedik pozíció volt.

„Az autót lassan sikerül versenygéppé formálnunk, amivel remélhetőleg harcba szállhatunk a többiekkel. Végre látjuk az apró lépéseink eredményét. George is jó munkát végzett, így remélhetőleg nyomást helyezhetünk az előttünk lévő két autóra. Nem feltétlenül számítottam arra, hogy a pole-ért fogunk harcolni, de szoros volt a küzdelem, és hálás vagyok, amiért így alakult” – mondta a hétszeres világbajnok.