back to top
KezdőlapFormula 1Russell Alonsóra itta magát a rajtnál

Russell Alonsóra itta magát a rajtnál

-

A Mercedes pilótája, George Russell a 4. helyről katapultált az élre a Spanyol Nagydíjon, és nem feledkezett meg egy kis múltidézésről. Ő és csapattársa, Lewis Hamilton is örül az autójuk erősödésének.

Fernando Alonso ugyanis 2011-ben ugyanilyen bravúrt hajtott végre, szintén a 4. helyről ugrott az 1.-re az első kanyarban. „Megidéztem a bennem lévő Alonsót, az ikonikus rajtját – idézte az F1 hivatalos honlapja Russellt. – Tudtam, hogy erős szembeszél fogad az első kanyar felé menet, és hogy emiatt nagyon mélyen tudok majd fékezni. Ezzel megleptem a többieket [Max Verstappent és Lando Norrist]. Szinte erről ábrándoztam előző este, de nem gondoltam, hogy valóra válik. Jó móka volt!”

Egy másik interjúban beavatott abba, hogyan készült fel a szép manőverre. „A rajtrácsra menet négy kört tettem meg, és mindegyik alkalommal gyakoroltam a késői fékezést, így tudtam, hol a határ. Tudtam, milyen erős a szél, mit lehet csinálni az autóval, szóval számított kockázatot vállaltam – mondta. – Még gokartos koromban az eszemben tartottam Fernando 2011-es rajtját, ahogy a 4. helyről az élre áll. Tudtam, hogy megoldható.”

Alonso 2011-es akciójához hasonlóan Russell sem sokáig ünnepelhette az 1. helyet, a brit a 4. helyen ért célba. Annak azért örül, hogy a Mercedes fejlődik. „Izgalmas látni a javulásunkat, úgy érzem, erre építhetünk” – tette hozzá.

A Mercedes szabotálja Hamiltont? – újabb lejárató e-mail kering az F1-es paddockban

Hamilton szintén fejlődést tapasztal a Mercedesnél. „Lassacskán közeledünk, bár tavaly is gyorsak voltunk itt, úgyhogy óvatosan kell értékelni az eredményt. Az előző versenyeken mindazonáltal meglehetősen ütőképesek voltunk – állapította meg a hétszeres világbajnok, aki Russell előtt, a 3. helyen futott be Barcelonában. – Csökkentettünk a lemaradásunkon, de jó néhány tizedmásodpercet kell még találnunk.”

„Sokféle beállítással kísérleteztem az előző években, de a kocsi egy kivételével egyiket sem szerette. Lassan egyre kellemesebb lesz vezetni, és a gumikkal is javul a helyzet, amivel hatalmas problémáim voltak.”

A Mercedes az előző két futamon a Ferrarinál is jobbnak bizonyult, a konstruktőri tabellán jelenleg a 4. helyet foglalja el.

Áradoznak a McLarenről, már nem a Red Bull jelenti az etalont?