back to top
KezdőlapFormula 1Sajtó: Hamilton után Russell is távozhat a Mercedestől, ha Sainz nem áll...

Sajtó: Hamilton után Russell is távozhat a Mercedestől, ha Sainz nem áll kötélnek

-

Német sajtóértesülések szerint van egy forgatókönyv, amelynek megvalósulása esetén egy évvel Lewis Hamilton Ferrarihoz szerződése után George Russell is távozhat a Mercedestől.

Mivel Lewis Hamilton jövőre már a Ferrari versenyzője lesz, 2025-ben új pilótája lesz a Mercedesnek, de még mindig nem tudni, hogy kicsoda, hiszen Toto Wolff továbbra sem döntötte el, hogy előlépteti-e a gyártó 17 éves juniorját, Andrea Kimi Antonellit, vagy mást hoz a hétszeres világbajnok helyére. Viszonylag friss hír, hogy a több pilótatársát is frusztráló Carlos Sainz ismét képbe kerülhetett a brackley-ieknél, de rögtön ezután Antonelli megszerezte az első győzelmét a Forma–2-ben, így továbbra is képlékeny, hogy ki lesz Hamilton utódja.

Eközben a Mercedes csapatfőnöke továbbra sem tett le arról, hogy 2025-től vagy 2026-tól átcsábítsa a Red Bulltól Max Verstappent. Jelen állás szerint inkább utóbbi valósulhat meg, és amennyiben a holland átigazol, és összeáll az Antonelli–Verstappen páros, a 2025 végéig szerződéssel rendelkező Russellnek nem marad helye. Christian Menath a Motorsport-Magazin YouTube-csatornáján pedig arról beszélt, hogy ebben az esetben a Nico Hülkenberg szerződtetését már áprilisban bejelentő Audi kivetheti a hálóját a kétszeres futamgyőztesre. Persze mindezt csak abban az esetben, ha nem sikerül megszerezniük Carlos Sainzot.

George Russell, Mercedes, Magyar Nagydíj
Russell érkezik a Hungaroringre / Fotó: Sebastian Kawka / Mercedes

A Ferraritól Hamilton miatt távozni kényszerülő spanyol továbbra is kivár, miközben kezdetben az Audival, azóta pedig a Williamsszel és az Alpine-nal is szóba hozták (minden bizonnyal mindegyikükkel tárgyalt). Menath szerint amennyiben az Audi nem tudja őt megszerezni, 2025-re átmeneti megoldást választhatnak, és inkább megnézik, hogy miként alakul a 2026-os pilótapia. „George Russell és mások is szabaddá válhatnak, erről pedig nem akarsz lemaradni egy Bottas vagy bárki más miatt. Valószínűleg [abban az esetben, ha Sainz nem megy] rövid távú, átmeneti megoldás mellett döntenek” – mondta Menath.

A múlt hónapban pedig Ralf Schumacher is beszélt már arról, hogy Verstappen Mercedeshez igazolásának Russell lehet a nagy vesztese. „Toto szemszögéből nézve Kimi Antonelli megérdemel egy esélyt, és a szerződésében is benne van ez. Azt nem mondja ki, hogy melyik csapattal kell bemutatkoznia, de gyanítom, hogy a Mercedes lesz az. Wolff maga mondta, hogy a jövőre akar koncentrálni, aminek most van itt a tökéletes ideje. A Mercedes ismét felszálló ágba került, ami ideális időszak Antonellinek a belerázódásra. Ha pedig Max Verstappen tényleg úgy dönt, hogy elhagyja a Red Bullt, úgy vélem, lesz helye a Mercedesnél, ami igencsak rossz hír lesz George Russellnek. Ő egy szupertehetség, vagy az volt, de sokat hibázik. Ha egy világbajnok a pilótapiacon lesz, el tudom képzelni, hogy George Russell munkája veszélybe kerül” – ecsetelte Ralf Schumacher a német Sky-on.

Hamilton szerint az ő magyarországi kiállásának is köszönhető Ralf Schumacher coming outja