back to top
KezdőlapFormula 1Russell szerint jót tehet a Mercedesszel Hamilton távozása

Russell szerint jót tehet a Mercedesszel Hamilton távozása

-

2025-ben új korszakba lép a Mercedes az F1-ben, hiszen 12 szezon után először nem lesz az istálló tagja Lewis Hamilton, ezzel felbomlik a sportban valaha látott legsikeresebb csapat és pilóta közötti együttműködés.

A hétszeres világbajnok a Ferrarihoz távozik, nem titkoltan annak reményében, hogy 40 évesen még új lendületet vegyen karrierje, miután a Mercedesnél immár harmadik éve nem tud futamgyőzelmet szerezni, elsősorban a csapat visszaesésének köszönhetően.

George Russell szerint azonban nemcsak Hamilton, hanem a Mercedes is új lendületet vehet. Ha a most legvalószínűbbnek tűnő forgatókönyv valósul meg, és Andrea Kimi Antonelli érkezik mellé csapattársként, akkor Russell kerül vezető szerepbe a pilótafülkében, s máris van elképzelése arról, milyen hatásai lesznek a váltásnak.

„A feladatom mindig az lesz, hogy legyőzzem a csapattársam és a legtöbbet hozzam ki az autóból. Új kezdet vár a csapatra. Sokan osztoztak Lewis sikereiben, de a változás gyakran új szikrát gyújt mindenkiben. Lewisban is fog jövőre, és bennünk is. Alkalmazkodnunk és fejlődnünk kell, mi pedig most annak folyamatában járunk, hogy alulról újra felépítsük magunkat” – idézi Russellt a Daily Mail.

Bár a Mercedes idén látványosan gyengébb formát nyújt, mint 2022-ben és 2023-ban, a csapatnál továbbra is olyan érzés uralkodik, hogy az idei autó viselkedését és lehetőségeit tekintve sokkal jobb alapokkal rendelkezik, mint elődei. Ezt a véleményt Russell is osztja, és el is magyarázta, mi csúszott mégis félre a W15-tel.

„Ha az adatokat összevetjük azzal, milyen érzést nyújt az autó, azonnal megértjük, miért volt rossz a tavalyi és a tavalyelőtti. A gondok az autó hátuljából fakadtak, most pedig az elejéből. Most az a bajunk, hogy az elvégzett változtatásaink túl soknak bizonyultak. Jó irányba indultunk, de túllőttünk a célon – ez is mutatja, hogy milyen fontos mindig megtalálni a középutat” – fogalmazott.