back to top
KezdőlapFormula 1Sainz már tárgyal a McLarennel

Sainz már tárgyal a McLarennel

-

Carlos Sainz elárulta, már folynak a beszélgetések a McLarennel a szerződéshosszabbítás miatt.

A spanyol versenyző tavaly került a brit csapathoz, miután a Renault-nál Daniel Ricciardo érkezése miatt nem maradt számára hely. A 25 éves pilóta nagyon jó teljesítményt nyújtott a wokingi istállónál, így nem meglepő az, ha a felek továbbra is a folytatás mellett döntenek. Sainz már korábban elmondta, nagyon jól érezi magát jelenlegi alakulatánál és nagyon örülne neki, ha hosszabbíthatna velük.

Ugyanakkor nemrég olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a Ferrari érdeklődik a spanyol iránt, ám Sainz nem igazán figyel oda ezekre a szóbeszédekre.

,,Minden tisztelettel, de nem igazán hiszek abban, amit az újságírók mondanak. Nekem a McLarennel való közös munkámra kell fókuszálnom. Szeretném látni a fejlődést és én magam is szeretnék jobb versenyzővé válni. Közép-illetve hosszútávú terveimet nézve se tudnám máshol elképzelni magam, mint a McLarennél. Az első beszélgetéseknél tartunk, ezért várjunk egy kicsit, és nézzük meg később  mi történik.” -nyilatkozta a spanyol.

Sainz hozzátette, nagyon elégedett azzal, ahogy Andreas Seidl vezeti a csapatot.

,,A csapat nyitottabbá vált a kritikákra, a kritikát itt nem negatívumként értem, hanem az alakulat javulását illetően. Ez része annak az új filozófiának, amit Andreas vezetett be. Még a szerelőknek is új étrendje, új beosztása lett. Sok változás történt annak érdekében, hogy az istálló még professzionálisabb, még teljesebb legyen, és ezek olyan dolgok, amiket én is kedvelek.”