back to top
KezdőlapFormula 1Sainz és Pérez a baleset után EKG-ra kötve röhögtek azon, hogy az...

Sainz és Pérez a baleset után EKG-ra kötve röhögtek azon, hogy az F1 „mekkora egy szar”

-

Carlos Sainz Szingapúrban felfedte, hogyan zajlott a Sergio Pérezzel való első beszélgetése, miután a Ferrari és a Red Bull pilótája az Azeri Nagydíj utolsó előtti körében a dobogós helyekért harcolva összeütközött egymással.

Az érintkezés után a két autó egyaránt a falnak csapódott, az emiatt elrendelt virtuális biztonsági autós szakasz pedig véget is vetett a verseny érdemi részének. Bár a felvételek alapján az ütközés előzményeként Sainz enyhén a mögötte haladó, de már autója elejével mellé érő Pérez felé mozdította a Ferrarit, a felügyelők végül versenybalesetnek titulálták a történteken, nem nevezve meg egyértelmű felelőst.

A két pilóta a 3. és a 4. helyen haladt az ütközés pillanatában, Sainz szerint pedig Charles Leclerc tempóvesztése miatt jó esélyük volt arra, hogy mindketten a dobogón végezzenek – a történteket akkor sem és azóta sem tudták hova tenni, a spanyol a Forma-1 igazságtalanságának kontójára írja a kettős kiesést.

Leclerc miatt ütközhetett össze Sainz és Pérez, de egyikük sem érti, hogy mi szükség volt rá

„Volt időnk megbeszélni az a kínos húsz perc alatt, amíg egymás mellett ültünk az orvosi központban, miközben a műszerek a szívritmusunkat és más életjeleinket mérték – idézi a racingnews365 Sainzt, aki lefestette a baleset utáni történéseket. – Egymásra néztünk és egyikünk sem értette, hogy mi a fene történt. Mindketten megesküdtünk volna rá, hogy nem csináltunk semmi rosszat, nem húztunk rá a másikra.”

„Próbáltuk kielemezni az egészet, majd végül megállapítottuk, hogy mekkora egy szar tud lenni néha ez a sport. Hogyan lehetséges, hogy itt ülünk ahelyett, hogy a dobogón lennénk? A kezünkben volt a dobogós hely. Charles alatt meghaltak a kemény gumik, valószínűleg mindkettőnknek lett volna esélye megtámadni őt, ehelyett ott ültünk és értetlenkedtünk azon, hogyan maradhattunk le a pódiumról. A végére aztán el is nevettük az egészet, szóval minden rendben közöttünk.”

Kettőjük kiesésével a dobogóra végül George Russell állhatott fel Bakuban, Sainz és Pérez pedig a bajnokságban is értékes pontokat veszítettek, amelyek a kiélezett konstruktőri versenyfutásban elsősorban csapataik számára lettek volna fontosak.

Sainz elárulta, van egy varázsszó, amit ha kimondanak, lassabb lesz tőle