back to top
KezdőlapFormula 1Sainz szeretné visszakapni „a tavaly énjét” 2023-ra

Sainz szeretné visszakapni „a tavaly énjét” 2023-ra

-

Carlos Sainz a 2023-as Forma-1-s szezonban vissza szeretne folyamatos jó teljesítményt nyújtani, mert az idei évben hibát hibára halmozott.

A Ferrari spanyol pilótája karrierje legsikeresebb F1-es szezonján van túl, mert meg tudta szerezni első futamgyőzelmét Silverstone-ban és ezen kívül még 3 alkalommal volt képes pole-ba állítani a Ferrariját. Azonban hiába ért el Sainz jó eredményeket, még így is kikapott 62 ponttal az év végén csapattársától, Charles Leclerc-től.

Sainz dolgát a 6 kiesése nehezítette meg a bajnokság szempontjából. Austinban hiába indulhatott a pole-ból, egy első körös ütközés után már ki is esett. A másik legfájdalmasabb kiesése Spielbergben volt a spanyolnak, ahol ha nem adja meg magát látványosan a Ferrari erőforrása, akkor simán a 2. helyen ért volna célba.

A spanyol a rossz dolgok ellenére is a jó dolgait emelte ki és elmondta, hogy „mindig is emlékezni fog a 2022-es szezonra” és azt is hozzátette, hogy a következő szezonra megpróbálja visszanyerni a tavalyi, sokkal konzisztensebb énjét.

„Már az év elején volt két egymást követő kiesése (Melbourne és Imola) és a szezon vége felé már ugyan jobban vezettem, de a pole-t se tudtam kihasználni Austinban, ugyanis ütköztem és gyorsan véget is ért a futam a számomra. Voltak jó és rossz pillanataim is idén, a célom pedig az, hogy egy ideálisabb szezont zárjak és a rossz pillanatokat minimalizáljam 2023-ra.”

Sainz azt is elmondta, hogy most már tudja, mi kell egy Forma-1-es futamgyőzelem megszerzéséhez, valamint azt is. hogy milyen érzés a közvetlen élmezőnyben csatázni a többi bajnok esélyes versenytársával. Ezeket a tapasztalatokat magával fogja vinni 2023-ba.

„Első számú ambícióm, hogy képes legyen folyamatosan jól teljesíteni” – folytatta Sainz. – Versenyeket szeretnék nyerni, de az előbbi nagyon fontos dolog, ha a vb aranyért is harcolni szeretnék.”

„Egy-egy 5. vagy 6. hely még belefér, de a 6 kiesésem, valamint a Red Bull és Verstappen jó formája miatt az idei bajnokságok gyorsan eldőltek. Azonban megtanultuk a leckét és ha képes leszek újra felidézni a 2021-es énemet, akkor akár a világbajnoki címekért is harcba szállhatunk majd.”