back to top
KezdőlapFormula 1Sajtó: Egy ajtó már biztosan bezárult Sainz előtt

Sajtó: Egy ajtó már biztosan bezárult Sainz előtt

-

Sajtóértesülések szerint eldőlt, hogy Carlos Sainz egyik lehetősége már most kútba esett. Ha igazak a pletykák, akkor azok biztosan érzékenyen fogják érinteni a spanyol pilótát, mert a forrásokban a Red Bullról van szó.

Többek között az F1-Insider számolt be arról, hogy a bikások azért nem szeretnék szerződtetni a Ferraritól biztosan távozó háromszoros futamgyőztest, mert inkább megtartanák Sergio Pérezt.

A mexikói pilóta helyzete a tavalyi év végén még nagyon bizonytalannak tűnt, mivel nem voltak jók az eredményei, és a szerződése csupán az idei év végéig érvényes. Pérez azonban összeszedte magát, és az idei évben sokkal jobb teljesítményt produkál. A forrás szerint meg iss térülhetett számára, mert állítólag a Red Bull vezetői szívesen folytatnák vele a 2021-ben megkezdett közös munkát a következő szezonokban.

Sainz fontos részleteket árult el a jövőjéről

Ennek következtében Sainznak két lehetősége maradt. Az egyik a 2026-ban Audivá alakuló Sauber, ahol Nico Hülkenberg mellett a csapat vezéregyénisége lehetne. Nemrég a hinwili istálló csapatfőnöke, Alessandro Alunni Bravi is megerősítette, hogy tisztában vannak a spanyol helyzetével, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megszerezzék az aláírását.

A másik opció a Mercedes lenne, ahol Toto Wolff a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére keresi a megfelelő jelöltet. Állítólag a brackley-i istálló már szerződést is ajánlott a Ferrari kiválóságának, azonban a problémát az jelentheti, hogy a kontraktus mindösszesen egy szezonra szólna.

A Mercedes szeretne rugalmas maradni, és 2026-ra megpróbálná átcsábítani Max Verstappent a Red Bulltól. Mivel a holland pilóta hajthatatlannak tűnik, és a jövőben is az energiaitalosoknál maradna, ezért Andrea Kimi Antonelli esetleges előléptetését sem szabad kizárnia a csillagos márkának.

Nagy kérdés, hogy végül a spanyol Ferrari-pilóta melyik csapatnál köt majd ki. Előbb vagy utóbb döntenie kell, mert ha az Audi nem kap időben választ a részéről, akkor akár az Alpine pilótái felé is elfordulhatnak. Pierre Gasly és Esteban Ocon szerződése is lejár az idei év végén, és a francia istálló rossz helyzetét elnézve egyikük sem kötelezné el magát a soron következő évekre.

Vettel legendás beszólásával jellemezte Sainz Pérez berepülését