back to top
KezdőlapFormula 1Schumacher már nem bánja, hogy Steiner alágyújtott egy kicsit

Schumacher már nem bánja, hogy Steiner alágyújtott egy kicsit

-

Mick Schumacher ausztriai hatodik helyezése után elmondta, Günther Steiner kemény szavaira is szükség volt ahhoz, hogy végre magára találjon.

Azok után, hogy a Brit Nagydíjon megszerezte Forma-1-es pályafutása első pontjait, Mick Schumacher az Osztrák Nagydíjon ismét a pontszerzők között ért célba, sőt, a 6. helyezéssel eddigi legjobb eredményét érte el. A 23 esztendős pilóta természetesen rendkívül boldog volt. „Nagyon jól szórakoztam. Át kellett verekednünk magunkat a többieken, amit az ember olykor nem szeretne, de ebben az esetben remek tapasztalat volt, és megmutathattuk, hogy mire vagyunk képesek” – utalt arra, hogy számos előzést bemutatott, többek között Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, Lando Norris, Guanyu Zhou és Kevin Magnussen mellett is sikerült elmennie.

Mindez bizonyára nagy felüdülés Schumachernek azok után, hogy év eleji teljesítménye miatt kritikák hada zúdult rá, és saját főnöke is kritizálta. A német pilóta most elismerte, hogy alighanem ez a nyomás is kellett neki a javuló teljesítményhez. „Sportolóként mindig keresi az ember ezt a nyomást, mert ez gyújt a hátsója alá ahhoz, hogy gyorsan menjen. Bizonyos módon pedig ez is történt. A silverstone-i pontszerzés éppen az volt, amire szükségem volt, hogy elinduljon nálam a tűzijáték.”

A Haasnak pedig különösen biztató lehet, hogy úgy érte el a legjobb eredményét a 2018-as Osztrák Nagydíj óta, hogy egyedüli istállóként még nem fejlesztette az idei autóját, és a nyári szünetig nem is fogja. Schumacher ezért bízik benne, hogy innen még előrébb léphetnek.

„Szerintem a jó irányba haladunk, pontokat szereztünk Silverstone-ban és Ausztriában, és pontokat szerezhettünk volna szombaton is, ami meredek felfelé ívelő trendet mutat, és valójában ez az, amit keresünk. Remélhetőleg Paul Ricardon és Budapesten is fenn tudjuk majd tartani ezt, a nyári szünet után pedig jól kezdhetünk az új fejlesztésekkel, hogy igazán erős második félévünk legyen.”

ForrásF1i.com