back to top
KezdőlapFormula 1Korábbi főnöke tagadja, hogy baja lenne Schumacherrel

Korábbi főnöke tagadja, hogy baja lenne Schumacherrel

-

Günther Steiner kijelentette, hogy kedveli Mick Schumachert, nem személyes unszimpátia miatt tett a német szempontjából ártalmas kijelentést. Ralf Schumacher reakciója sem érdekli.

Mick Schumacher 2021-ben és 2022-ben a Haas versenyzőjeként indult a Forma-1-ben, de nem hosszabbítottak vele szerződést, és azóta reménykedik, hogy rajthoz állhat még a világbajnoki sorozatban. Az idő és az egyre hosszabb kihagyás ellene dolgozik, és az sem lehetett hízelgő neki, hogy korábbi csapatfőnöke, Steiner nemrég azt mondta, nem az ő szerződtetésére szavazna.

Steiner viszont hangsúlyozta, hogy a reális helyzetértékelés mondatja ezt vele, nem valamilyen konfliktus, és ezért sem tartotta a Haasnál 2023-ra. „Nem kritizálom őt, csak kifejtettem a szituációt. Kedvelem Mick Schumachert, semmilyen személyes problémám sincs vele, noha sokan állítják, hogy van. Pedig nincs – tisztázta a Sports Illustrated-nek adott interjúban.  – Döntést kellett hoznom a csapatban, és úgy gondolom, így kellett döntenem.”

„Ha a csapat szempontjából nem Mick Schumacher a legjobb választás, akkor fel kell vállalnom. A csapatért dolgozom, nem másért. Sok német nyelvű közösségben ezt sértésnek vették, de ezt elfogadom. Megértem, hogy nem boldogok a döntéstől, de szerintem nem lettem rossz ember ettől. A munkámat végeztem, és világszerte ezt sokan megértették.”

Steiner üzeni az Alpine-nak, hogy ne Schumachert szerződtessék az F1-be

Ralf Schumacher megorrolt Steinerre, és kijelentette, hogy nem hajlandó vele egyszerre kamera elé állni: ennek előzménye a korábbi csapatfőnök egyik legutóbbi nyilatkozata volt arról, hogy az Alpine vezéreként ő nem Schumachert igazolná le a következő szezonra. Steinert ez a reakció sem zavarja.

„Nekem nagyjából mindegy. Egy podcast adásában megkérdezték, az Alpine csapatfőnökeként mit tennék, és azt válaszoltam, hogy a piacon elérhető legjobb versenyzőt választanám, aki Carlos Sainz. Egyszerű válasz volt, nem kellett szakértelem hozzá. Utána megkérdezték, Mick Schumachert leigazolnám-e, és nemmel feleltem. Emiatt többen úgy gondolták, rosszat tettem vele, pedig nem, hiszen csak őszintén válaszoltam egy kérdésre” – jelentette ki.

Azzal, hogy Carlos Sainz a Williamsre tette le a voksát 2025-re, Schumacher esélyei javultak az F1-es visszatérésre, hiszen az Alpine castingjából kiesett a legerősebb jelölt. A német versenyző a márka WEC-programjában indul idén, és a csapat dicsérte a teljesítményét, így valóban lehet oka az optimizmusra.

Norris szerint Sainz rossz csapatot választott magának, többet érdemelne a Williamsnél