back to top
KezdőlapFormula 1Sem Schumacher, sem pedig a Haas nem helyezi magasra az elvárásokat

Sem Schumacher, sem pedig a Haas nem helyezi magasra az elvárásokat

-

Mick Schumacher, és új csapata, a Haas nagyon alacsony elvárásokat helyeztek maguk elé a 2021-es Forma-1-es szezonra. A 2018-as remek szereplésük után, ahol eddigi legjobb eredményüket érték el az összetettbeli ötödik helyezéssel, az amerikai istálló óriási lejtmenetben van, az utóbbi két évben.

A tavalyi finanszírozási problémák, illetve a koronavírus miatt a Haas azt az utat választotta, hogy nem fognak az autón fejleszteni, és az idei esztendőre fognak koncentrálni, de Günther Steiner nem sok fejlődést vár:

„Nagyon keményen dolgozunk rajta. Nehéz megállapítani, de körülbelül három vagy négy hónappal ezelőtt kezdtünk el fejleszteni. Ez nem azt jelenti, hogy a többiek sokat léptek volna előre hozzánk képest, hanem egyszerűen nem voltak fejlesztéseink, mivel menedzselnünk kellett a pénzügyeinket, és erőforrásainkat.” – mondta.

„Nagyon jól csináltuk ezt a menedzselést, így remélhetőleg visszatérhetünk a régi időkhöz.”

„Ennek ellenére az idei év biztosan nehéz lesz számunkra, mivel nem egy olyan autót fejlesztünk tovább, ami különösképpen versenyképes volna. A realitást csak kint a pályán fogjuk megismerni a barcelonai teszten, illetve az első kvalifikáción Ausztráliában.” – mondta Steiner.

Megpróbáljuk a legjobbunkat hozni, de semmiféle olyan ígéretet nem szeretnék tenni, hogy milyen jó lesz, mivel nem gondolom, hogy az lesz. Azonban mint mindig, most is a legjobbunkat fogjuk nyújtani.”

Ez pedig minden kétséget kizáróan azt is jelenti, hogy Schumachert szinte biztosan nem láthatjuk majd a középmezőny elejében harcolni. Ehelyett Mick sok energiát fordít majd kvalifikációs teljesítményére:

„Azt mondanám, hogy a következő szezon az elvárásaink teljesítéséről fog szólni, és persze arról, hogy felkészüljünk 2022-re. Számomra a Q2 a cél. Nehéz lesz megcsinálni, de ha sikerül, olyan lesz, mintha nyertünk volna.” – mondta Schumacher.

„Ezzel nem csak magamat fogom motiválni, hanem a külvilágnak is azt üzenjük ezekkel a célokkal, hogy folyamatosan harcolunk és a legjobbunkat nyújtjuk a pályán.” – zárta a német.