back to top
KezdőlapFormula 1Steiner nem aggódik az új Sauber-Ferrari kapcsolat miatt

Steiner nem aggódik az új Sauber-Ferrari kapcsolat miatt

-

Günther Steiner a Haas csapatfőnöke úgy hiszi, hogy a Sauber és a Ferrari között megújult és szorosabbra fűzött együttműködés nem lesz kihatással az ő kapcsolatukra az olaszokkal.

 Nemrégiben vált biztossá, hogy a Sauber visszalép a Hondával való megállapodástól. Helyette viszont megújítja és felerősíti kapcsolatát a maranellói gárdával.

2018-tól kezdődően a svájci kis csapat immár a legfrissebb fejlesztésű Ferrari erőforrást fogja használni, emellett az is elképzelhető, hogy valamelyik Ferrari nevelésű fiatal tehetségnek biztosítanak majd ülést.

Erről a frissen kinevezett csapatfőnök Frederic Vasseur beszélt még a Hungagoringen. Azt is hozzátette, hogy hosszabb távú megállapodást kötöttek a Scuderiával.

Így joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi lesz a Ferrari jelenlegi „B” csapatával, a Haasszal. Most a csapatfőnök Günther Steiner igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba.

„Nem gondolom, hogy bármiféle hatással lesz ez a mi viszonyunkra a Ferrarival. Ha kapcsolatba lépnek valakivel nem kérdeznek meg minket arról, hogy mit gondolunk. A mi kapcsolatunk elég erős, és ez a folytatásban is így lesz. Nélkülük nem tartanánk ott, ahol most tartunk.” – mondta az olasz csapatfőnök.

A szoros együttműködés miatt a Haas is potenciális lehetőség lehetne a Ferrari Akadémia növendékeinek, hogy állandó verseny lehetőséghez jussanak a száguldó cirkuszban. Azonban szinte biztosra vehető, hogy Gene Haas megtartja az idei pilótapárosát is 2018-ra.

Steiner azonban kitért a két legígéretesebb Ferrari növendékre, Charles Leclercre és Antonio Giovinazzira.

„Mindketten remek srácok, és hatalmas tehetségek. Az viszont nehéz kérdés, hogy hogy jutnak üléshez jövőre. A nehézség abból adódik, hogy nekik jó helyen kell lenniük jó időben. Más lehetőségük nincs, jelenleg ülést sem nagyon lehet venni. Amikor a Minardi a mezőny végén kullogott talán nem is volt nagy gond nekik, hiszen az volt a dolguk, hogy felfedezzék a tehetségeket. Ez volt az üzleti modelljük. Ez olyan, mint amikor Ricciardo a HRT-nél versenyzett. Tudta, hogy nem tud a győzelemért harcolni, de tapasztalatszerzésre kiváló volt. Ebből a szempontból jó is meg rossz is, hogy már nincsenek ilyen csapatok a mezőnyben.” – zárta Steiner.