back to top
KezdőlapFormula 1Újabb csapás érheti Mick Schumachert

Újabb csapás érheti Mick Schumachert

-

Olasz sajtóhírek szerint azok után, hogy előbb az Alpine-nak, majd a Williamsnek sem kellett, Mick Schumacher ismét hoppon maradhat.

Miután a Williams az Olasz Nagydíj előtt bejelentette, hogy nem Mick Schumacher vagy Liam Lawsont, hanem saját juniorját, az argentin Franco Colapintót ülteti be a Hollandiában újabb hatalmas balesetet összehozó Logan Sargeant helyére, a Schumacher-drukkerek és a 25 esztendős Mercedes-tartalék utolsó reménye az F1-es visszatérésre a Sauber/Audi maradt. Ám sajtóhírek szerint a Ferrarinál korábban Mick Schumacherrel (Michael Schumacher fia egészen a 2022-es év végéig az olaszok juniorja volt) együtt dolgozó, az Audi projektjének vezetését Andreas Seidltől átvevő Mattia Binotto nem számol a némettel.

A Motorsport olasz kiadása arról ír, hogy ehelyett Valtteri Bottas maradhat a hinwili gárdánál, és a 35 esztendős versenyző egyéves szerződéshosszabbítási ajánlatot kapott, miközben ő 1+1 éves kontraktust szeretne. Az Audi azonban miután lemaradt az inkább a Williams-t választó Sainzról, mindenképpen nyitva akarja hagyni a lehetőségeit a 2026-os szezonra, így jelenleg azon folyhatnak a tárgyalások, hogy Bottas elfogadja-e ezeket a feltételeket vagy sem. A lap azt is megjegyezte, hogy amennyiben mégsem Bottas lesz a befutó a fennmaradó ülésre, akkor a McLaren juniorja, a tavalyi Forma–3-as bajnok, jelenleg a Forma–2-ben versenyző brazil Gabriel Bortoleto lehet a befutó.

Valtteri Bottas, Sauber, Olasz Nagydíj
Bottas egy évet biztosan maradhatna, de ő többet akar / Fotó: Sauber

Az Alpine is lehagyta őket

Bottas az Olasz Nagydíjon elmondta, a továbbra is pont nélkül álló Sauber a szezon közbeni fejlesztésekkel maradt le nagyon, és mostanra az az Alpine is egyértelműen eléjük került, amely az év elején még mögöttük volt. A 2022 óta a Saubert erősítő versenyző bízik benne, hogy Binotto érkezése segíthet nekik, de a Ferrari korábbi csapatfőnökének jelenléte szerinte leghamarabb 2025-ben éreztetheti a hatását.

„Nem léptünk előre elég nagyot, ami nyilván nagy részben a gyárban zajló fejlesztések miatt van. Néhány csapat nagyobb előrelépéseket tett. Az Alpine szerintem jó példa, hiszen a szezon elején előttük voltunk, de most egyértelműen előttünk vannak. Nem találtunk elég köridőt, miközben az alapautónk, amellyel az évet kezdtük, nem volt olyan messze. De onnantól mostanáig nem léptünk eleget előre, szerintem ez a legnagyobb gond.”

„Nem akarok semmi rosszat mondani az előző vezetésről, de úgy érzem, hogy egy kis újjászervezés és változás valószínűleg jót tesz a csapatnak hosszú távon. Teljes mértékben megbízom Mattiában, tudja, hogyan kell vezetni egy csapatot, és szerintem az elmúlt hetekben sok mindent tanult arról, hogy mire van szükségünk. Ezen a hétvégén először lesz jelen a pályán, hogy megfigyelje, hogyan működünk, amiből szerintem még többet fog tanulni. Ebben a szezonban nem számítunk csodákra, szerintem Mattia jelenléte a következő szezontól segíthet” – idézi Bottast az Autosport.

Guanyu Zhou, Sauber, Olasz Nagydíj
A Sauber nagyon messze van még a pontszerzéstől is / Fotó: Sauber

Ami a szerződéshosszabbítást illeti, Bottas elmondta, hogy a héten is egyeztetett Binottóval, szavaiból azonban érződött, hogy nem igazán felel meg neki a csupán egy éves hosszabbítás, miközben azt is látja, hogy nem nagyon van más lehetősége. „A héten folytattuk a párbeszédet, kedden ellátogattam a gyárba és előreléptünk ezen a téren. De nem fogjuk itt és most aláírni a szerződést, versenyezni vagyunk itt, és hogy visszarázódjunk egy nehéz hétvége után. Mindig ott van a következő hét. A lehetőségeim limitáltak, de most ez van… [Binotto] igazán megérti, hogy mit hozhat ki belőlem a csapatnak, ami nyilván jó. És ha bevonódhatok a következő évek projektjébe, ami egy izgalmas projekt, akkor az nyilván engem is érdekel. Szerintem mindkét fél részéről megvan az érdeklődés, és igen, tettünk némi előrelépést, de ennél többet nem szeretnék elárulni.”

Wolff: A Williams igazán megtarthatta volna magának a Schumacher-kritikát