back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen 10 bajnoki címig meg sem áll?

Verstappen 10 bajnoki címig meg sem áll?

-

Ha Max Verstappen meg akarja dönteni Sebastian Vettel rekordját (legfiatalabb világbajnok), akkor arra már csak 2020-ban lesz esélye, ugyanis 24 éves koráig világbajnoknak kell ehhez lennie.

Azonban a holland már a távolabbi jövőjét tervezgeti, legalábbis a nyilatkozata erről árulkodik:

,,10 világbajnoki címet akarok…” -kezdte sejtelmesen a Red Bull pilótája, majd elnevette magát és így folytatta – ,,Nem, csak vicceltem! Nem szabad így gondolkodni, ha így lesz, ha nem. Próbálod a legjobb teljesítményedet nyújtani, na persze meg egy kis szerencsére is szükséged van. Jó időben kell a jó autóban ülni. Továbbá egy olyan csapat is kell, ami képes évekig domináns lenni. Na persze még ott van az is, hogy mennyire lesz hosszú a karriered. Komolyra fordítva a szót, nem gondolok még igazán erre. Már egy bajnoki cím is nagyszerű lenne.”

A feltörekvő generáció tagjaként a hollandnak jó esélye van arra, hogy egy napon az ő neve legyen a tabella legelső pozíciójában, ám nem csak Verstappen áhítozik a bajnoki címre. Legfőbb kihívója, Charles Leclerc is hasonló álmokat dédelget, ám egyelőre ő is csak a munkájára akar koncentrálni az álmodozás helyett:

,,Úgy vélem kemény munkával bármit el lehet érni, ezért én csak arra gondolok, hogyan tudnám a munkámat a legjobban végezni.” – árulta el a monacói.