back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen már gyerekként megfertőződött Alonsóval, aztán ugyanolyan lett, mint ő

Verstappen már gyerekként megfertőződött Alonsóval, aztán ugyanolyan lett, mint ő

-

Max Verstappen sok közös vonást talál önmaga és Fernando Alonso között, dacára annak, hogy két eltérő Forma-1-es nemzedéket képviselnek.

A holland temérdek sikere és 10. F1-es szezonja ellenére is még csak 26 éves, míg Alonso 42 – s pár évig még ő is a mezőnyben tervez maradni. Felnőttkorban már nagyobb életkorbeli különbség is könnyen eltűnik, ám különös belegondolni, hogy az ötévesen a gokartozással ismerkedő Verstappen már az F1-es Renault-ban láthatta versenyezni a spanyolt.

Verstappen korai érkező volt, Alonso pedig késői befejező a királykategóriában, így történhetett meg, hogy már hosszú ideje egyaránt tagjai a mezőnynek. A spanyol DAZN kérdésére pedig a holland most kifejtette, milyen sok hasonlóságot vél felfedezni kettőjük között.

„Ez tényleg érdekes, mert Fernando és köztem F1-es viszonylatban elég nagy a korkülönbség. Fernando mindig is önmagát adta, amit nagyra értékelek. A temérdek sikerei ellenére is igazi versenyző és normális ember maradt. Ha pedig más valaki jól szerepel, annak is tud örülni, mert átérzi a helyzetét” – mutatott rá Verstappen.

„Ő volt az első spanyol versenyző, aki bajnokként naggyá tette az F1-et a hazájában – talán kicsit hasonlóan, mint az velem és Hollandiával történt. Mindketten szeretjük a versenyzést, bár ő talán egy kicsit jobban is, ha még ebben a korban is a Forma-1-ben van.”

„Már gokartos korom óta néztem a versenyeit, és mindig is olyasvalakinek tűnt, aki keményen odateszi magát, az ilyen miatt pedig minden rajongó felkapcsolja a tévét.”

Verstappennek az idei a 10. F1-es szezonja, s 8. éve osztozik a pályán Alonsóval, akinek 2019-ben és 2020-ban volt két év kihagyása. Az eltelt idő alatt azonban a spanyol egyetlen győzelmet sem ünnepelhetett a Forma-1-ben, míg a holland a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon gyűjtötte be a 60.-at.

Verstappent már kóstolgatják a Le Mans-i gyártók, de még vannak kitételei