back to top
KezdőlapFormula 1Röhögésért is járjon büntetés? – az újonc Verstappennel packázott, majd görbe tükröt...

Röhögésért is járjon büntetés? – az újonc Verstappennel packázott, majd görbe tükröt mutatott az F1-nek

-

Franco Colapinto néhány hét alatt felvette az F1 ritmusát: a pályán bizonyítja, hogy nem fél a legnagyobbaktól sem, a pályán kívül már humorba fojtott kritikát fogalmaz meg, az Alpine mémesítette őt, a Red Bull pedig már viszonyítási alapként használja.

Mindez egyetlen pénteki edzésnap alatt történt a Williams 21 éves argentin pilótájával, aki már második F1-es futamán, a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon egy 8. helyet és négy pontot szerzett, miután a hajrában jól tartotta magát Lewis Hamilton támadásaival szemben.

A Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén aztán ismét észrevetette magát, amikor egy ártalmatlan helyzetben nem hagyta, hogy elmenjen mellette Max Verstappen, s mintegy versenyre kelt vele az egyenesben. A külső íven ragadt holland így nem is erőltette a manővert, ellenben a rádióban egy kissé fölényeskedő nevetéssel reagált az újonc erőfitogtatására.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Az igazán kemény üzenetet azonban csak pár órával később, a közösségi médiában tette a nyilvánosság elé Colapinto, ugyanis amikor az F1 Instagram-oldala kiposztolta a Verstappen elleni „csatáját” azzal a bizonyos rádióüzenettel együtt, az argentin alákommentelte:

„Büntetést neki, röhög.”

Ezzel Colapinto a sorok között maga is véleményt formált a szingapúri hétvége káromkodásügyéről, amelynek eddigi csúcspontjaként Max Verstappent pénteken közmunkára ítélte az FIA a hivatalos sajtótájékoztatón használt csúnya szavak miatt.

A Williams tehetsége egy másik szokatlan mutatvánnyal is észrevetette magát a második edzésen, az egyik bokszkiállása során ugyanis az Alpine szerelői közé parkolt be a sajátjai helyett. A vicces hiba frissen csapatot váltott pilótákkal szokott olykor előfordulni, de az újonc Colapintót megzavarhatta, hogy az Alpine garázsa közvetlenül a Williamsé előtt van, mesterséges fények mellett pedig a két gárda sötét szerelése igencsak hasonlónak tűnik.

Az első igazán virális F1-es Colapinto-mém így előzetesen nem várt helyről, az Alpine közösségi oldaláról érkezett, az argentin ugyanis helyett kapott a „dolgok, amelyekről nehéz megmondani, hogyan kerültek oda” képválogatásban.

Végezetül pénteken még a Red Bullnál is téma volt az argentin pilóta, aki a második gyakorlást a 16. helyen zárta, közvetlenül a gyengélkedő Max Verstappen mögött, csupán néhány századmásodperccel elmaradva tőle.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója pedig akaratlanul is növelte Colapinto ázsióját azzal, hogy az autók szingapúri tempója alapján Verstappen egyik aktuális riválisaként utalt rá.

„Semmi nem működött Max autóján – mondta a német Sky Sportsnak. – A lágy és a kemény gumik sem tapadtak, ráadásul a balansz sem volt a helyén. Jelenleg azt kell mondanom, hogy a helyzet nagyon aggasztó, és valami drasztikus lépéssel kell előállnunk. Meglátjuk, mit tehetünk, de ebbe nem törődhetünk bele. Muszáj kitalálnunk valamit, hogy versenyképesebbek legyünk, mert úgy tűnik, Franco Colapintóval azonos a tempónk…”

Sergio Pérez és Franco Colapinto – Fotó: James Sutton/ Getty Images / Red Bull Content Pool