back to top
KezdőlapFormula 1Hivatalos: Eldőlt, ki lesz Verstappen csapattársa jövőre

Hivatalos: Eldőlt, ki lesz Verstappen csapattársa jövőre

-

Két további szezonra megtartja Forma-1-es csapatában Sergio Pérezt a Red Bull, jelentette be a csapat a Kanadai Nagydíjat megelőző kedden.

Pérez 2021-ben érkezett a Milton Keynes-i istállóhoz, s 2022-ben kötött újabb két évre szóló szerződést, ami az idei szezon végén járt volna le. A Red Bull vezetői már utaltak rá, hogy szeretnék minél előbb véglegesíteni jövő évi felállását, s rendszerint Pérezt méltató kiegészítések társultak ehhez a kijelentéshez.

A csapat bizalma pedig megrendülni látszott a mexikóiban a hibáival tarkított 2023-as szezon második felében, ám idén erős formában, első soros rajtokkal és dobogókkal kezdte az évet, így munkaadóinak véleményét már az sem befolyásolta, hogy Pérez utóbbi két hétvégéje az időmérős nehézségek miatt kevés eredményt hozott.

A Red Bull néhány nappal korábban már jelezte (Stay tuned), hogy valamilyen bejelentésre számíthat a nyilvánosság, majd hétfőn egy vicces cáfolatban el is határolódott attól, hogy Esteban Ocon tartana hozzájuk, miután a francia pilóta és az Alpine közölték év végi szakításuk hírét.

„Úgy értesültünk, hogy a beleegyezésünk nélkül az Alpine F1 kiadott egy közleményt Esteban Oconról, ami vad találgatásokat keltett a mi ’Stay tuned’ figyelmeztetésünk körül” – írta a csapat a Threadsen, megidézve Oscar Piastri elhíresült 2022-es tweetjét.

Meglepetés pedig nem is történt, Pérez megkapta a bizalmat egy ötödik szezonra is a Red Bull-lal – sőt, egy hatodikra is, hiszen a felek ezúttal is kétéves szerződést kötöttek, ami biztosítja, hogy a mexikói 2026-ra, a szabályváltozásokat hozó új korszakra is a csapattal marad. A 34 éves pilóta a 6 futamgyőzelméből 5-öt szerzett a Red Bull színeiben, a legutóbbit azonban már több mint egy éve, tavaly Bakuban.

Ezzel teljesnek mondható a Red Bull 2025-ös felállása, hiszen Max Verstappen kontraktusa 2028-ig szól – bár a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff saját bevallása szerint is szeretné elérni, hogy a holland akár már a jövő évre átpártoljon hozzájuk.

„Nagyon boldog vagyok, hogy elköteleztem a jövőmet emellett a nagyszerű csapat mellett. A Red Bullnál versenyezni semmihez sem fogható kihívás, mind a pályán, mind azon kívül. Örömmel maradok, hogy együtt folytassuk az utunkat, és két további évig hozzájáruljak ennek a csapatnak a nagyszerű történelméhez. Hatalmas kihívás a csapat tagjának lenni, de imádom. Nagy kihívás áll előttünk az idén, és teljes mértékben bízom az egész csapatban, és abban, hogy fényes jövő áll előttünk. Izgatott vagyok, hogy a részese lehetek. Szeretném megköszönni mindenkinek a belém fektetett rengeteg bizalmat, amit a pályán és azon kívül is nagyszerű eredményekkel szeretnék meghálálni. Úgy vélem, rengeteg a dolgunk, és még sok bajnokságot nyerhetünk együtt” – olvashatók Pérez szavai a Red Bull közleményében.

@redbullracing

He is here to stay 💪, Checo has signed a two-year extension to his existing contract ✍️ Él está aquí para quedarse, Checo firmó una extensión de dos años a su contrato actual ✍️ #F1 #RedBullRacing #ChecoPerez #sergioperez @Sergio Pérez

♬ original sound – Red Bull Racing

Christian Horner csapatfőnök a változatlan pilótafelállás fontosságáról beszél, de azért a hivatalos közleményben is elrejtett némi noszogatást Pérez felé.

„Fontos volt, hogy már most bejelentsük a 2025-ös felállásunkat, és örülünk, hogy folytathatjuk a közös munkát Checóval. A csapatunknak sokat számít a folytonosság és a stabilitás, Max és Checo pedig sikeres és szilárd partnerséget alkot, általuk tavaly először zártuk az első két helyen az egyéni bajnokságot. Checo erősen kezdte 2024-et a Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Japánban szerzett második helyekkel és a kínai dobogóval. Az elmúlt néhány verseny ugyan nehéz volt, a mezőny pedig egyre inkább összetömörödik, de bízunk Checóban, akinek a formája és a teljesítménye vissza fog térni arra a szintre, amit már olyan sokszor láttunk. A tavalyi szezon ritkaságszámba ment, és keményen kell dolgoznunk, hogy magunknál tartsuk a címeket, de a pilótafelállásunk és a csapatunk stabil, ami kulcsfontosságú az egyre éleződő bajnoki harcban” – nyilatkozta Horner.