back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton kioktatta Verstappent: Bajnokhoz méltóan kell viselkedni

Hamilton kioktatta Verstappent: Bajnokhoz méltóan kell viselkedni

-

Nem viselte jól Max Verstappen az újabb nehéz versenyt a Hungaroringen, és a viselkedése Lewis Hamilton szerint nem volt bajnokhoz méltó.

A két pilóta ütközött is a 3. helyért marakodva, de Verstappen inkább a Red Bull stratégiája miatt volt feldúlt, amivel szerinte az egész versenyen nehéz helyzetbe hozták.

Ebből sok ordibálás, káromkodás lett, és sokak tippje szerint a holland kialvatlansága is szerepet játszott benne, amit az éjjeli szimulátoros versenyzés okozott.

Betelt a pohár a Red Bullnál, hungaroringi kirohanásai után lecsapott Verstappen kedvenc hobbijára

Hamilton szerint Verstappen nem viselkedett bajnokhoz méltón a Magyar Nagydíjon. „Ha nem is feltétlenül a csapat vezérének kell lenni, észben kell tartani, hogy sok emberrel vagyunk egy csapatban. Úgy kell viselkedni, mint egy világbajnoknak – közölte. – Nem pedig úgy, ahogy az előző hétvégén tette.”

Verstappen helyzete vélhetően a Belga Nagydíjon is nehéz lesz, mert a hírek szerint a Red Bull túllépi az engedélyezett keretet a motorjaival, és a legújabb példány beszerelésével a címvédőre 10 rajthelyes büntetés vár.

Őt természetesen nem különösebben érdekelték a bírálatok: kritizálóit elküldte melegebb éghajlatra. A vérmérsekletét érdemes tovább figyelni, ahogy a jelek szerint a McLaren egyre nagyobb nyomás alá helyezi, amihez hasonlót közel két éve nem tapasztalt.

Norris: Nem érdekel, mások szerint mit kellett volna tennem