back to top
KezdőlapFormula 1Verstappenek van egy javaslata a kanyarlevágások ellen, Alonso nem ért egyet

Verstappenek van egy javaslata a kanyarlevágások ellen, Alonso nem ért egyet

-

Mostanában gyakran probléma, hogy a versenyzők kanyarlevágással jutnak előnyhöz. Ilyen eset robbantott ki vitát legutóbb az Egyesült Államok Nagydíján is, ahol Max Verstappen emiatt vesztette el dobogós helyezését. A holland versenyzőnek azonban van egy javaslata arra, hogy ne történjen ilyen többet.

„Legyen ott fű vagy kavics (aszfaltozott terület helyett), és akkor majd nem vágjuk le a kanyarokat..” – javasolta. „Suzukában nem is volt ilyen probléma, nemde? Szerintem nagyon egyszerű a megoldás.”

Sok versenyző egyet is értett ebben Verstappennel, a versenyigazgató szerint azonban nem lehet ezzel megoldani a helyzetet.

„Úgy gondolom, hogy a Porsche Cup, vagy a Formula 2 versenyek sok szemetet hordanának a pályára.” – ért egyet Fernando Alonso. „Rendkívül nehéz lenne letisztítani azt számunkra. Szerintem figyelembe kell venni, hogy az állandó pályákon nem csak a Forma-1 az egyetlen sorozat, van itt MotoGP is, és nekik teljesen más biztonsági szempontjaik vannak. Szerintem nagyon nehéz mindet összeegyeztetni.”