back to top
KezdőlapFormula 1A versenyzők közösen reagálnak Verstappen káromkodási mizériájára

A versenyzők közösen reagálnak Verstappen káromkodási mizériájára

-

Max Verstappen az F1 austini versenyhétvégéjén folytatja az FIA nyelvpolitikája elleni lázadását, de hamarosan közös nyilatkozatot tesznek az ügyben a mezőny versenyzői.

George Russell a versenyzők érdekvédelmi szervezetének egyik vezető tagja, és ő lebegtette meg, hogy a pilóták sem pártolják, amiért ilyen piszlicsáré dolgokkal kell foglalkozni. Azt már tudtuk, hogy a belső csevegésükben is nevetségesnek tartották, amiért Verstappent megdorgálta az FIA és közösségi munkára ítélte, és a jelek szerint az ellenvetésüket közösen kiállva fogják kommunikálni a nyilvánosság felé. Előtte egyeztetni is fognak a szövetséggel.

„A versenyzők között sokat beszéltünk a káromkodásról. Kicsit butaság, hogy ez kerekedett ki belőle. Még nem beszéltünk az FIA-val, de reméljük, ez megtörténik Mexikóban. Mindannyian ugyanazt az álláspontot képviseljük” – jelentette ki Russell. Mexikóba jövő héten látogat az F1.

„A jövő héten valószínűleg formálisan is jelentkezünk valamivel, amiben elolvashatják a versenyzők teljes közösségének szavait. Nem akarjuk, hogy elfojtsák a pilótákban a pillanat hevében tett érzelmi reakciókat, és inkább a közvetítésben kellene jobban megválasztani, mit ragadnak ki.”

Verstappen újabb dolgokat talált az F1-ben, amik hidegen hagyják

Ahogy Russell szavaiból kiderül, ők sem a féktelen káromkodás hívei, csak szeretnék, ha kívülről nem próbálnának lakatot erőltetni a szájukra, és más megoldással óvnák meg a nagyérdeműt a kevésbé szofisztikált megszólalásoktól.

„Nekünk, pilótáknak nehéz a feladatunk, mert be vagyunk mikrofonozva, miközben beszélünk a csapattal egy csata kellős közepén. Ugyanakkor kötelességünk az is, hogy átgondoltan válogassuk meg a szavainkat. A jövő héten kiadunk egy nyílt levelet.”

Az már korábban is előjött a téma kapcsán, hogy inkább az F1-es közvetítés rendezőjének kellene szűrőt alkalmazni arról, mi kerüljön adásba.

A Red Bullt váratlan személy védte meg: Hamilton