back to top
KezdőlapFormula 1Az F1 vezérének sem tetszett Verstappen viselkedése, figyelmeztette a csapatokat

Az F1 vezérének sem tetszett Verstappen viselkedése, figyelmeztette a csapatokat

-

Max Verstappen az F1 vezérénél sem szerzett jó pontokat a Magyar Nagydíjon mutatott viselkedésével.

Miközben Max Verstappen saját magát és a Red Bullt is kínos helyzetbe hozta azzal, ahogyan gyakorlatilag a teljes Magyar Nagydíj alatt a csapatát szidta a rádióban, az F1 vezetésének más baja volt azzal, ahogyan a holland pilóta viselkedett. Verstappen ugyanis nemcsak szidta a csapatot és azzal vádolta versenymérnökét, hogy „baromságokat” beszél, hanem többször használt az angol fuck szót, majd utólag elküldte melegebb éghajlatra azokat, akiknek nem tetszett mindez.

A The Times pedig most, a Belga Nagydíj előtt arról ír, hogy Stefano Domenicali, a Forma–1 elnök-vezérigazgatója emlékeztette az összes csapatot, hogy jobban válogassák meg az élő televíziós közvetítésbe is bevágható rádiózás alatt a szavaikat, mert milliók példaképei, és a káromkodással rossz üzenetet közvetítenek. Jelenleg trágár kifejezések használatáért ugyanakkor nem büntet az FIA, és kizárólag a kirívóan sértő megjegyzések vonhatnak szankciót maguk után.

max verstappen, stefano domenicali, red bull
Domenicali szerint már túlzás volt, amit Verstappen csinált / Fotó: Dan Mullan/Getty Images/Red Bull Content Pool

Persze az is jogos felvetés, mennyire elvárható adrenalintól fűtött, felfokozott idegállapotban levő sportolóktól az, hogy minden esetben káromkodás nélkül kommunikáljanak, hiszen például a futballisták is megteszik ezt a mérkőzések alatt, miközben persze vannak olyan sportágak (például a tenisz vagy vívás), ahol a csúnya beszédet nagyon szigorúan büntetik.

Verstappen Belgiumban azt mondta, szerinte az ilyen helyzeteket nagyon egyszerűen ki lehet védeni: „Akinek nem tetszik, ahogy beszélek, az ne hallgassa, vagy halkítsa le a hangerőt. Engem a siker vezérel, szerintem ezt már bizonyítottam, mindig optimalizálni akarom a dolgokat. Az emberek mondhatják, hogy nem kell ennyire szókimondónak lennem a rádióban, de ez az ő véleményük. Szerintem nem kell bocsánatot kérnünk, egyszerűen jobb munkát kell végeznünk. Nem tudom, miért gondolják azt, hogy nem beszélhetünk csúnyán a rádióban. Ez egy sport, ha valakinek nem tetszik, az maradjon otthon.”

Hamilton kioktatta Verstappent: Bajnokhoz méltóan kell viselkedni