back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen: Mikor ezt bevezették, nem gondoltak arra, hogy ennyi pontot szerez valaki

Verstappen: Mikor ezt bevezették, nem gondoltak arra, hogy ennyi pontot szerez valaki

-

A Red Bullnak több, mint egy millió eurót kell fizetnie, ha nevezni akarja Max Verstappent jövőre. Az összeg mértékével a holland sem ért egyet.

Minden szezonra a versenyzőknek ki kell váltaniuk a versenyzéshez szükséges engedélyt. Ám a szuperlicensz megszerzéséhez mélyen a zsebébe kell nyúlnia a fizető félnek.

Az engedély alapdíja 10400 euró, így az újoncok, valamint az előző évben nem versenyző pilóták után csak ezt az összeget kell befizetni. Ám ha valaki pontot szerzett, ott már az egységek után díjat számolnak fel.

Pontoként 2100 eurót kell utalni a sportágnak. Verstappen a 2023-as szezon során 575 egységgel zárta az évet, így az alapdíjjal együtt 1.217.900 euróba kerül a nevezési díja. Ez a legnagyobb összeg, amit a szabály bevezetése óta kifizetnek.

Mindaddig Logan Sargeant 12500 euróért válthatja ki a szuperlicenszét jövőre. Az aránytalanság miatt a háromszoros világbajnok módosítást szorgalmaz.

„Szerencsére ezt a csapat fizeti. Ugyanakkor úgy gondolom, kell lennie valamilyen normális aránynak. Persze, az ilyen dolgokat csakúgy leírják anélkül, hogy bárki számított volna arra, hogy ennyi pontot szerez valaki” – nyilatkozta a 26 éves versenyző a Viaplaynek.

A befizetett összegekből az F1 a biztonság jobbá tételét finanszírozza.