back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen legtöbb tippje elúszni látszik

Verstappen legtöbb tippje elúszni látszik

-

Max Verstappen egyik tippje bejött az idei szezonra, a másik három azonban jelen állás szerint valószínűleg nem fog megvalósulni.

Az idény előtt a nagydíjakon Verstappen exluzív interjús jogait birtokló Viaplay kérte fel tippelésre a címvédőt, hogy mire számít 2024-ben.

Az alábbi kérdések hangzottak el:

  • Kik fognak nyerni versenyt?
  • Ki végez a bajnokság első három helyén?
  • Hány futamot fog nyerni ő maga?
  • Mikor dől el a bajnoki cím?

Verstappen természetesen a saját címvédésében bízott, és Lewis Hamiltont, illetve Charles Leclerc-t várta maga mellé az első háromba az összetettben. Ez aligha teljesül jelen állás szerint Norris miatt, aki váratlanul szárnyra kapott. Leclerc pillanatnyilag harmadik a bajnokságban, de a Ferrari gyengélkedik, többen is hátrébb lökhetik a közeljövőben. és az is kérdés, Hamilton

Az a megérzés viszont bejött Verstappen részéről, hogy Lando Norris futamot fog nyerni, mert őt megnevezte azon az alapon, hogy olyasvalakit választ, aki korábban még nem nyert.

Úgy gondolta, 12 győzelmet szerez majd ő maga (vélhetően csak a hagyományos, nem sprint versenyeket beleértve), ezzel időarányosan nem jól: 6-ot szerzett 14 futamon a 24-ből, és a Red Bull utóbbi hónapokban látott formája alapján nem áll jól a szénája, ha fogadott is erre szelvényen.

Az előnye ugyanakkor 78 pont Norris előtt, és azt jósolta, hogy három futammal az idény vége előtt lesz bajnokavatás. Most ez sem tűnik valószínűnek.

Melyik a legsörösebb F1-es csapat?