back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen még nem akar beszélni Norrisszal, szerinte a csapat hibái vezettek az...

Verstappen még nem akar beszélni Norrisszal, szerinte a csapat hibái vezettek az ütközéshez

-

Lando Norris és Max Verstappen versenyeken át csatáztak már az első helyért, az Osztrák Nagydíjon pedig bekövetkezett első nagy ütközésük is. A felügyelők a hollandot találták felelősnek a mindkettőjük számára súlyos veszteségeket okozó manőverben, Verstappen viszont először visszanézné a felvételeket.  

Norris már körökön át üldözte Verstappent, és többször is kísérletet tett a megelőzésére, mígnem a 64. körben, amikor a 3-as kanyarban a külső íven próbálkozott, a két autó az ívről lesodródva a hátsó kerekeivel összeért, ami mindkettőjük számára defektet eredményezett. Norris járt rosszabbul, hiszen fel is kellett adnia a versenyt, míg Verstappen egy lassú bokszba vezető kör és egy kerékcsere után még be tudott érni az ötödik helyen a rá kiszabott 10 másodperces időbüntetéssel együtt is – a felügyelők ugyanis őt találták vétkesnek a balesetben, alighanem a féktávon való mozgás és Norris kiszorítása miatt.

Norris Verstappenről: Ha azt mondja, semmi rosszat nem tett, elveszítette a tiszteletem

A holland kimértebb hangvételt ütött meg a futamot követő első interjúi során, mint Norris tette, s inkább a csapattal közösen elkövetett egyéb hibáikra mutogatott, mint a balesethez vezető szükségtelen tényezők. Ezek leglátványosabb eleme az utolsó kerékcsere volt, ami a bal hátsó kerék lassú felhelyezése miatt hat másodpercen túlra nyúlt, s ez tette lehetővé az odáig 4-6 másodperc hátrányban lévő, és vele egyszerre a bokszba hajtó Norrisnak, hogy visszazárkózzon rá. 

“Nyilvánvalóan ez egy olyan szerencsétlen eset, amit sosem szeretnénk látni. Ennyi az egész. Könnyű lenne most mindenféle dolgokat mondani, de inkább visszanézném előtte a felvételt, mert elég furcsa szögben ütköztünk össze, és az sem szokványos, hogy mindketten defektet kaptunk. De sok mindent elrontottunk ezen a versenyen, szóval magunkat hoztuk ebbe a helyzetbe, és ezeket is át kell beszélnünk” – fogalmazott Verstappen az F1TV-nek. 

Norris szerint csak Verstappennek van magyaráznivalója az eset kapcsán, a holland azonban azt mondja, nem tervez azonnal a McLarenhez rohanni emiatt – viszont nem gondolja, hogy a brittel a pályán kívül meglévő barátsága sérülni fog a történtek nyomán.  

“Persze, beszélni fogunk róla. De erre nem most van a legmegfelelőbb pillanat, mert talán jobb, ha megvárjuk, hogy lecsillapodjanak a kedélyek. De ennél bosszantóbbak most azok a versenyen vétett hibáink, amiket normál esetben nem szoktunk elkövetni” – kanyarodott vissza a témához holland.