back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen sokatmondóan reagált Wolff szavaira és a titkos találkozóra

Verstappen sokatmondóan reagált Wolff szavaira és a titkos találkozóra

-

Max Verstappen a Holland Nagydíj időmérő edzése után Toto Wolff egy nappal korábbi kijelentéseire is reagált, reakciója pedig sok mindent elárult.

A korábbi kijelentései után talán nem is annyira meglepő nyíltsággal beszélt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke arról, hogy a nyár folyamán egyeztetéseket folytatott Max Verstappen menedzsmentjével (az apjával Josszal, és menedzserével, Raymond Vermeulennel) a háromszoros világbajnok esetleges 2025-ös Mercedeshez szerződéséről. Az osztrák üzletember szavairól a Holland Nagydíj időmérője után természetesen a Red Bull holland pilótáját is megkérdezték, aki először úgy tett, mintha nem tudná, hogy miről van szó, és visszakérdezett, hogy „milyen találkozó?”, majd közölte, hogy „nem emlékszem”.

Wolff: Úgy érzem, Verstappen valamikor a Mercedes pilótája lesz

Ám amikor az Autosport sarokba szorította azzal, hogy akkor szerinte itt van-e az ideje annak, hogy Wolff többet ne beszéljen róla és továbblépjen, Verstappen gyorsan megvédte a Mercedes csapatfőnökét. „Nem. Mindenki azt mondhat, amit csak akar. Nagyon jól kijövök Totóval, szerintem nagyon nyitott azzal kapcsolatban, ami a csapatánál történik, nem? A versenyzői felállással és egyéb dolgokkal kapcsolatban. Úgyhogy semmi baj nincs ezzel. Eközben pedig én csak a munkámra koncentrálok. Amúgy is sok dolgunk van, úgyhogy csak erre koncentrálunk.”

Még ha meg nem is erősítette a találkozó tényét, azzal, hogy ilyen látványosan visszakozott, amikor azt sugallták neki, hogy Wolff rosszul teszi, hogy folyton a megszerzéséről beszél, Verstappen lényegében beismerő vallomást tett. Persze ettől még jövőre a Red Bullnál fog vezetni, ám szavai is mutatják, hogy egyáltalán nem zárható ki a legkorábban 2026-tól történő Mercedeshez igazolása.

Wolff elszólása

Miként arról beszámoltunk, eközben a Mercedes vezére lényegében beismerte, hogy Monzában Andrea Kimi Antonellit fogják bejelenteni Lewis Hamilton utódjaként, ám az elszólása után igyekezett visszakozni. Persze azért nem túl komolyan. „Ez mind a stratégia része, tudják. Mondtam valamit, ami talán nem úgy van. Csak a jövő héten teszünk bejelentést, szóval talán meglepetés lesz” – idézi őt az Autosport.

Ami a bejelentés idejét illeti, a csapatfőnök egyelőre ezt sem akarta egyértelműen bevallani, de azért nem is tett nagy erőfeszítéseket a cáfolatra. „Adunk magunknak egy kis időt. Nem tudom, hogy napokról vagy hetekről van szó, de végül meg fog történni a bejelentés. De [Monza] jó hely, igazán jó hely. Szép pálya, imádom az ottani embereket, aztán meglátjuk, hogy hogy élvezni fogjuk-e a pillanatot.”