back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen elárulta: fogadásból majdnem rommá törte az autóját

Verstappen elárulta: fogadásból majdnem rommá törte az autóját

-

Max Verstappen vicces sztorit idézett fel versenymérnökével az idei Brit Nagydíj előtt.

Max Verstappenről és versenymérnökéről, Gianpirero Lambiaséról köztudott, hogy időről időre szeretnek fogadásokat kötni. Tavaly a holland pilóta elárulta, hogy a 2023-as Red Bull, az RB19-es első tesztje előtt fogadtak arra, hogy már a legelső körben, a még fagyos és felsózott pályán padlógázt nyom. Lambiase óva intette ettől, Verstappen viszont rögtön padlógázzal ment át az egyik kanyaron, amit nem nevezett meg. Most, a Red Bull silverstone-i előzetesében pedig fény derült egy újabb fogadásra.

A valójában Lambiase által egyetlen megtett szimulátoros körből (Oracle Virtual Lap) álló videó elején a mérnöke mellett guggoló Verstappen szól, hogy az első kanyaron padlógázzal kell átmenni, mire Lambiase beleemel. „Emlékszel arra a fogadásunkra, amikor lehetett nyitni a DRS-t az első kanyarban? – emlegette fel a holland a 2018-as Brit Nagydíjat. – Én pedig mondtam, hogy a legelső körömben átmegyek padlógázzal rajta.”

„Emlékszem” – felelte a versenymérnök, mire Verstappen folytatta: „És azt tudod, hogy amikor kigyorsítottam a célegyenesre, valójában kicsit féltem, de úgy voltam vele, hogy nem veszíthetem el a fogadást, padlógázzal kell mennem. És majdnem összetörtem az autót” – mesélte nevetve a címvédő, mire mérnöke nevetve annyit mondott: „Annyira bolond vagy.”

Azóta a DRS-használat nem engedélyezett a célegyenesben, és az anélkül a jelenlegi autókkal is könnyedén padlógázas első kanyarban.

A teljes videó alább nézhető meg: