back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen őszinte bírálatot mondott a Red Bull teljesítményéről

Verstappen őszinte bírálatot mondott a Red Bull teljesítményéről

-

Az előző két versenyből az egyiken elbukta a győzelmet, és a másikon sem sok választotta el ettől, ezért Max Verstappen beismerte, hogy csapata mostanában nem teljesített a legmagasabb szinten.

Miamiban ő maga is rontott (letarolt egy búját, amitől megsérült az első légterelője), Imolában pedig rég nem látott gyenge formában indította a hétvégét, és kisebb csodának számított, hogy a kezdeti nagy lemaradásból végül odaért a pole pozícióra és a győzelemre is. Közben azonban több vetélytárs istálló nagyobb fejlesztéseket vetett be, ezért figyelmeztette a Red Bullt, hogy nem ülhetnek a babérjaikon.

„Miami után, Imolába érkezve szerintem már világosan látszott, hogy szorosabb lett a mezőny, noha Imolában nem épp a legkönnyebb hétvégénket futottuk” – mondta a monacói verseny előtt.

„Monacóban az fog dönteni, hogy ki állítja be a legjobban az autóját. Mivel szorosabbá vált a mezőny, ezért fontos, hogy a legmagasabb szinten, száz százalékon teljesítsünk. Tudom, ez nem mindig valósítható meg, de erre mindig törekedni kell, és az előző versenyeken nem működtünk ezen a szinten.”

Verstappen ugyan megnyerte a tavalyi monacói viadalt, de utána a hasonló jellegű szingapúri pályán a Red Bull csúnyán mellényúlt a beállításokkal, és elismerte, hogy a vonalvezetés alapból nem kedvez nekik.

Verstappen, tudod, mi vagy? Egy versenyzőgép!

„A vonalvezetése miatt valószínűleg nem ez lesz a legjobb pályánk, mert az autónk általában küszködik az egyenetlen útfelületen és a kerékvetőkön. Dolgoztunk, hogy tavaly óta javítsunk ezen, és az eddigi pályákon javult is a teljesítményünk alacsony tempónál, de nem számítok könnyű hétvégére” – közölte.

A Red Bull részéről Helmut Marko úgy fogalmazott, hogy Monaco lesz az eddigi legnehezebb próbatétel a csapatnak idén, és elsősorban a Ferrarit várja ellenfélnek, amelynek autói nagyon jók az időmérőkön, márpedig a hercegség előzésre alkalmatlan pályáján szinte minden a kvalifikációról szól.

Christian Horner nem teljesen értett vele egyet, szerinte a McLaren is erős lesz, az előző hetekben mutatott teljesítménye alapján. A Monacói Nagydíj menetrendjét itt olvashatják.

Kokaint csempésznek Hamilton „orrában”? – kínos helyzetbe hozta a riportert a Mercedes kulcsembere