back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen: 1%-on működik az agyam, amikor kérdezgettek

Verstappen: 1%-on működik az agyam, amikor kérdezgettek

-

Max Verstappen napjaink Kimi Räikkönenjeként híres a sallangmentes versenyzés iránti vágyáról – többször hangoztatta már, hogy legszívesebben csak az autó vezetésével foglalkozna az F1-ben. A mai világban persze ez már nem így működik, a holland pedig elmondta, hogyan küzd meg a zavaró PR-eseményekkel.

Nyilvánvalóan egyik versenyző sem az interjúkat és a vicces csapatvideók gyártását élvezi leginkább a Forma-1-es létben, de Verstappen az, aki a leghangosabban kritizálja a versenyhétvégék során rá váró töltelékfeladatokat, mint a közönségtalálkozók, sajtótájékoztatók vagy a közösségi médiás tartalomgyártásban való részvétel.

Egy a tavalyi Las Vegas-i hétvégén készült, de most nyilvánosságra került videóban Verstappen elmondja, hogyan igyekszik kikapcsolni az agyát, amikor médiakötelezettségeit teljesíti, és ugyanezzel a lendülettel a sajtó munkatársainak is odaszúrt, akik szerinte folyamatosan kiszámítható kérdéseket tesznek fel.

„Próbálok nem túl sok energiát elégetni erre. Persze tudom, hogy ez is része a Forma-1-nek, szóval elfogadom, hogy bizonyos dolgokat meg kell csinálni” – mondta a holland.

„De megkönnyíti a helyzetet, hogy minden hétvégén ugyanazokról a témákról kell beszélni, szóval elég repetitív az egész. Szerintem sokkal inkább megszenvednék ezzel, ha az emberek hirtelen újfajta, egymástól eltérő kérdéseket kezdenének el föltenni, amikre nem vagyok fölkészülve. Ez bizonyára jobban lefárasztana. De legtöbbször az interjúk során már azelőtt meg tudom mondani a választ, hogy elhangozna a kérdés. Fejben ilyenkor már rég máson gondolkodok. Nagyon alacsonyan, 1%-on tartom az agyi aktivitásom, hogy az idő gyorsabban elszálljon.”

Persze nehéz is úgy rejtve maradni a nyilvánosság figyelme elől, ha az ember a Forma-1 aktuális legjobbja, aki zsinórban negyedik világbajnoki címe felé halad, ráadásul beszólásaival rendszeresen maga ad alapanyagot a címlapsztorikhoz. A Magyar Nagydíj során a kíméletlenül őszinte rádióüzeneteivel kavart nagy port, de véleménye szerint ebből sem miatta lett hír, hanem azért, mert a sportok közül szinte egyedülálló módon az autóversenyzők szájához mikrofon van kapcsolva, a rendező pedig kedve szerint válogathat, hogy mit játsszon be az elhangzottak közül a közvetítésbe.

„Ha nem tetszik a beszédem, tekerd le a hangerőt” – üzeni a mérnökével kibékülő Verstappen