back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen előre szólt, de a Red Bull nem hallgatott rá

Verstappen előre szólt, de a Red Bull nem hallgatott rá

-

Jos Verstappen szerint fia már a szezon elején jelezte aggályait, a csapat azonban nem tett semmit, most pedig már késő.

A Red Bull monzai küszködését látva még inkább érdekesek Jos Verstappen azon szavai, amelyeket még a hétvége előtt mondott a belga JOE rádió egyik reggeli műsorában. A bikás istállóba a Holland Nagydíj után immár sokadszorra belerúgó expilóta ugyanis közölte, az RB20-at sújtó problémákra fia már az év elején felhívta a figyelmet, azaz akkor, amikor még a csapat dominált. Jos szerint a Red Bull azonban vagy nem hallgatott Maxra, vagy nem látták azt, amiről beszél, ezért nem cselekedtek időben.

„Már a szezon elején jelezte, hogy az egyensúly nincs rendben. Ez nem került nyilvánosságra, mert az ember próbálja az ilyesmit a csapaton belül tartani, de már akkor panaszkodott az egyensúlyra, csakhogy a csapat nem igazán hitt neki, vagy nem látták még akkor ezt. Mostanra pedig valójában már túl késő” – jelentette ki.

„Az új fejlesztések nem hozták, amit vártak tőlük, ilyenkor csapatként pedig egyhelyben állsz, míg a többiek előrelépnek. Az egyhelyben állás pedig különösen a Forma–1-ben azt jelenti, hogy hátrafelé mész. A következő időszak sem néz ki jól, gyors egymásutánban következnek a versenyek, és nem gondolom, hogy igazán megtalálták volna a megoldást.”

Jos Verstappen ismét kiakadt, szerinte megállíthatatlan a Red Bull zuhanása

Marko furcsa reakciója

Jos a Holland Nagydíj után azzal szállt bele különösen Christian Horner csapatfőnökbe, hogy a helyzet komoly, és nem lehet többé megpróbálni elfedni azt, ahogyan azt szerinte Horner teszi, hanem ideje lenne tükörbe nézni és kérdéseket feltenni saját magának. Az 52 esztendős expilóta szavaira Horner értelemszerűen nem, Helmut Marko viszont a Kronen Zeitungban reagált.

„Jos az Jos. Érzelmes fickó, és anélkül beszélt, hogy rendesen a dolgok mögé nézett volna, de nem szabad ezt mellre szívni. Volt néhány sajnálatos eredményünk az utóbbi időben, és olykor megvertek. Zandvoortban rossz beállítást választottunk, és egyértelműen érezzük a nyomást, fejlődnünk kell, és a fejlesztéseknek is hatásosnak kell lenniük” – mondta Marko, aki ugyanakkor egyvalamiben osztotta Jos véleményét.

Mégpedig abban, hogy ilyen helyzetben Hornernek kell magához ragadnia a gyeplőt. „A csapatfőnöknek minőséget kell mutatnia, a dolgok elfedése nem fog segíteni ebben a helyzetben” – jelentette ki, majd mikor megkérdezték tőle, hogy szerinte Horner fordíthat-e a dolgok menetén, meglepő módon így felelt: „Jelenleg azt mondom, hogy nem. Sok dolognak kell történnie, a teljes szellemiségnek változnia kell.”