back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen kritizálta a Red Bullt: „A csapat ezt másképp is intézhette volna"

Verstappen kritizálta a Red Bullt: „A csapat ezt másképp is intézhette volna”

-

Mások mellett Max Verstappen is úgy gondolja, hogy a Red Bull kisebbik csapatától menesztett Daniel Ricciardótól nem méltón búcsúzott a csapat.

Az őszi szünetben egyértelmű vált, amire a Szingapúri Nagydíjon már több jel erősen utalt: Ricciardo F1-es karrierje minden bizonnyal véget ért. Vita tárgya, hogy ezt így kellett-e volna rendeznie a Red Bullnak, főleg úgy, hogy az idővonalat jobban átbújva felmerül, hogy a csapat nem mondott igazat a döntés részleteiről.

Korábbi csapattársa szerint mindenesetre ez nem volt szép így. „Nekem elég világos volt, hogy az előző volt Daniel utolsó versenye. Szerintem [a csapat] másképp is intézhette volna – nyilatkozta Verstappen. – Kár, hogy ő is hiába tudta, nem jelenthette ki szó szerint a távozását. Sokat tett mindenkiért, versenyeket nyert, hihetetlen futamokat ment. Úgy gondolom, szebb búcsút érdemelt volna.”

Ricciardo hét futamot nyert a Red Bull színeiben. 2018-ban úgy döntött, a következő szezontól máshol folytatja, miután érezhetően Verstappen nőtte ki magát falkavezérré a házban, de az ausztrál karrierje ezzel vakvágányra futott. A mostani távozása tulajdonképp már a második volt számára a Forma-1-ben, de miután létszám felettivé vált a McLarennél, tavaly szezon közben még visszaverekedte magát a mezőnybe, a gyengén teljesítő Nyck de Vries helyére rakta be őt a Red Bull.

Visszatekintve csak a sportból ebben az évszázadban kiszálló 22 futamgyőztesre, egyedül Jacques Villeneuve helyzete állítható párhuzamba Ricciardóéval, a többi 21 pilóta nagyjából méltón, szezon végén szállhatott ki saját döntéssel az F1-ből.

Újabb elképesztő és szomorú részletek derültek ki Ricciardo kirúgásáról