back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen nem viccelt, tényleg két versenyen fog indulni az imolai hétvége alatt

Verstappen nem viccelt, tényleg két versenyen fog indulni az imolai hétvége alatt

-

Nemcsak a Forma–1-es Emilia-romagnai Nagydíjon, hanem a virtuális nürbugringi 24 óráson is rajthoz áll Max Verstappen a hétvégén. A Red Bull világbajnoka elmondta, ez nem jelenti azt, hogy éjszakázni fog, de különben is, elég profi már ahhoz, hogy tudja, mi fér bele, és mi nem.

Max Verstappenről köztudott, hogy a Forma–1 mellett véresen komolyan veszi a szimulátor-versenyzést is, és csapata, a Team Redline színeiben rendszeresen indul különböző futamokon. Korábban az egyik csapattársa beszámolt arról, hogy a háromszoros világbajnok az F1-es hétvégék alatt is mindent megtesz, hogy segítse a csapattársait, és ha éppen nem tud versenyezni, akkor kontrollerrel teszteli nekik a beállításokat.

Verstappen nem földi halandó – bizarr dolgot árult el róla az egyik csapattársa

Esetenként pedig versenyez is, mint például tette azt az idén már több F1-es futam alatt, és tenni fogja most, az imolai hétvégén is. Most rendezik ugyanis a virtuális nürbugringi 24 órást (szombat délutántól vasárnap délutánig), amely a szezon egyik kiemelt eseménye. Verstappen már a héten, streamelés közben célzott rá, hogy az F1-es elfoglaltságai ellenére ő is a mezőnyben lesz, most pedig a De Telegraafnak elmondta, tényleg versenyezni fog, és ez nem megy majd az F1 rovására.

„Nyilván nincs sok időm, szóval meg kell látnunk, hogyan fog működni a dolog. Arra számítok, hogy négyen fogunk „ülni” az autóban. Valószínűleg két, egyenként kettő és négy óra közötti etapot fogok menni, de természetesen nem éjszaka. Időben le kell feküdnöm és eleget aludnom, hogy kipihenten vágjak neki a vasárnapnak” – idézi a hollandot a lap.

A Telegraaf szerint Verstappen ezúttal saját szimulátorát is magával hozta – azaz nem kontrollerrel kell majd versenyeznie – egy vadonatúj lakóbuszban, amellyel az imolai pálya szomszédságában tud maradni,

És hogy mit szól ehhez a Red Bull? Leginkább semmit, hiszen amíg a valós pályán teljesít, Verstappen azon kívül azt tesz, amit akar. „Hogy engedélyt kell-e kérnem? Nem, végső soron én döntöm el, mit csinálok. Én sem dönthetem el, hogy mások mit csináljanak szombat este. Elmehetnek enni vagy inni valahova, vagy őrültködni. Ez a szabadidőm, és elég profi vagyok ahhoz, hogy tudjam, mi lehetséges, és mi nem az.”

Verstappen döbbenetes, az éjszaka közepéig játszott a verseny napján

Persze egy ilyen helyzetnek megvan az a veszélye, hogy amennyiben a vasárnapi F1-es futam nem sikerül jól, az emberek rögtön arra fogják fogni, hogy nem elég koncentrált. „Akkor ezt fogják mondani, nekem ez nem számít – közölte Verstappen. – Mint mondtam, elég profi vagyok. Emellett nem is úgy gondolkodom, hogy »Tegnap csináltam valamit, annak pedig hatása lehet a mára.« Nézd, ha nem fekszel le és nem alszol, az nem lesz jó, de ennyi év tapasztalattal tényleg tudom, hogy mit tehetek meg. Az utóbbi versenyeken szintén játszottam a szabadidőmben, és senkit nem hallasz erről beszélni.”