back to top
KezdőlapFormula 1Meglepő jelölt bukkant fel Verstappen lehetséges új csapattársaként

Meglepő jelölt bukkant fel Verstappen lehetséges új csapattársaként

-

Sergio Pérez menesztése esetén eddig nem került szóba a neve Max Verstappen lehetséges csapattársai között annak a pilótának, aki most az egyik neves szaklap szerint esélyes az ülésre.

Mióta ismét komolyan napirendre került Sergio Pérez leváltása a Red Bullnál, Daniel Ricciardo és Liam Lawson neve merült fel rendszeresen a mexikói pilóta utódjaként, ám az Auto Motor und Sport most bedobott egy olyan forgatókönyvet, amit eddig senki. A német lap ugyanis megpendítette, hogy az elmúlt 6 futamon csupán 15 pontot szerző Pérez helyére egy harmadik versenyző érkezhet.

Helmut Marko, a bikások tanácsadója nemrég arról beszélt, hogy a Red Bull célja ismét színtiszta junior csapatot csinálni az RB-ből, amelynek vissza kell térnie a toro rossós gyökereihez. Ebbe a képbe nyilván nem fér bele, hogy a 35 esztendős Ricciardo ül az egyik ülésben. Az Auto Motor und Sport szerint ezért az RB két új pilótával vághat neki a 2025-ös esztendőnek annak ellenére, hogy Cunoda a Kanadai Nagydíj előtt szerződést hosszabbított. A Red Bull-pilóták szerződése ugyanakkor mindig is tartalmazta azt a kitételt, hogy szabadon lehet őket mozgatni a bikások két csapata között, a német szaklap szerint pedig ez várhat Cunodára is, aki Pérez további gyenge teljesítménye esetén végre megkaphatja a várva várt előléptetést, és átülhet a Red Bullba Max Verstappen mellé.

Ricciardo, RB, Brit Nagydíj
Ricciardónak az RB-nél sem marad helye? / Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

Miután Marko korábban elárulta, hogy amennyiben a tavaly az RB-nél (akkor még AlphaTauri) szenzációsan debütáló Liam Lawsonnak nem adnak ülést, az új-zélandi pilóta szabadon igazolhatóvá válik, jövőre alighanem állandó helye lesz az RB-nél, de az AMuS szerint nem feltétlenül Ricciardo mellett. Az ausztrál ugyanis hiába Christian Horner kedvence, távolabb nem is állhatna a feltörekvő fiatal státusztól, a Red Bull ezért azon igyekszik, hogy ahelyett, hogy Verstappen mellé tenné, másik csapatnál találjon neki helyet. A lap az Audit említi lehetséges célpontként, de hozzáteszik, hogy a németek nem mutattak túl nagy érdeklődést a 35 esztendős pilóta iránt.

Amennyiben sikerülne Ricciardót elpasszolni, úgy a jelenleg az F2-ben versenyző francia, a Red Bullt már több szabadedzésen vezető Isack Hadjar érkezhetne a helyére Lawson mellé. Hadjar előléptetése azért is indokolt lenne, mert jelenleg vezeti az F2 pontversenyét, azaz pillanatnyilag neki van a legnagyobb esélye a bajnoki címre. Eddig három győzelme van az idén, és mindhármat főfutamon szerezte, azaz nem a fordított rajtrácsból profitált.

A világbajnok már a Magyar Nagydíj után kivágná Pérezt, ha ez megtörténik