back to top
KezdőlapFormula 1Vettel hölgyek számára rendezett gokartversenyt

Vettel hölgyek számára rendezett gokartversenyt

-

Sebastian Vettel a nemek közötti egyenlőség hirdetésének jegyében rendezett egy olyan gokartversenyt Szaúd-Arábiában, amelyen kizárólag hölgyek vehettek részt.

Az Aston Martin pilótája már számos alkalommal kiállt az egyenlőségért és ezt most egy olyan helyen tette meg, ahol ezen téren egyáltalán nem rózsás a helyzet. Példának okáért Szaúd-Arábiában csupán nemrégiben tették lehetővé azt a nők számára, hogy autót vezethessenek.

Azonban a négyszeres világbajnok nem szavak, hanem sokkal inkább a tettek embere és emiatt úgy érezte, hogy cselekednie kell ezen a téren. Kibérelt egy helyi gokart pályát és meghívott számos szaúdi női pilótát, hogy meghallgassa, mit is gondolnak a jelenlegi helyzetükről a nők Szaúd-Arábiában.

„Nyilvánvalóan rengeteget beszéltünk erről a versenyről már az utazás előtt is” – árulta el a négyszeres világbajnok német pilóta. „Rengeteg kérdés merült fel bennem, hogy mit tehetnék a jó ügy érdekében. Egyes országokban rendkívül felfújták a negatív példákat, amik például az ember jogok és társai, szóval probáltam csak a pozitív dolgokkal foglalkozni.”

„Többek között emiatt is béreltem ki egy gokartpályát és a #raceforwoman keretein belül hét vagy versenyzőnőt hívtam a pályára. Próbáltam nekik kedveskedni ezzel az eseménnyel és igyekeztem átadni nekik az életben és a pályán megszerzett tapasztalataimat.”

Vettel – aki nem hajlandó többet beszélni az emberi jogokról – különböző háttérrel rendelkező hölgyeket invitált a versenyre. A résztvevők között a versenyzőnők mellett olyanok is voltak, akik még soha nem gokartoztak korábban és még jogosítvánnyal sem rendelkeznek.

„Nagyon megleptek a történeteikkel és azzal is, hogy elmondásuk szerint rengeteg pozitív dolog történik az országukban” – folytatta el a négyszeres világbajnok. „Nagyon nehéz nekik és mivel csak pár napot töltök el az országukban, ezért nem tudom pontosan megítélni a helyzetüket. Nagyon fontos volt számomra, hogy megismerhettem ezeket a lányokat és ez egy remek módja volt a hétvége elkezdésének.”