back to top
KezdőlapFormula 1Vettel nem bánná, ha Leclerc egy nap majd a csapattársa lenne

Vettel nem bánná, ha Leclerc egy nap majd a csapattársa lenne

-

Sebastian Vettel örömmel látná csapattársaként a Ferrarinál Charles Leclerc-et.

„Nem én mondom meg, hogy ki üljön mellettem, talán Mauriziót (Arrivabene) kérdezzék erről, de szerintem miért is ne?” – mondta Vettel a Leclerccel kapcsolatos kérdésre. „Szerintem a vele kapcsolatos hype abszolút helyénvaló. Ha körülötte nem lenne felhajtás, akkor nem tudom, ki körül lehetne.”

„Persze sok év áll még előtte. Az eddigi versenyein jól kihasználta a lehetőségeit és pontokat os szerzett egy olyan autóval, ami nem feltétlenül tartozik a pontszerzők közé, szóval ő mindent megtesz.”

Azt állítja nem ő dönti el, hogy ki legyen a csapattársa a Ferrarinál, bár a pletykák szerint ahogy tavaly, idén is azért kampányol a csapat vezetőinél, hogy azok még egy évet hosszabbítsanak Kimi Räikkönennel.

„Láttam, hogy mit csinált az elmúlt években, jó volt nézni.” – mondta Lewis Hamilton, szintén Leclercről. „Le szoktam ülni a főnökökkel és mérnökökkel az alacsonyabb kategóriákat megnézni, és figyeljük, hogy kik lehetnek komoly tehetségek.”

„Benne igazán van potenciál ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyen véghez, és ezt nem lehet látni mindenkiben, akik előrébb jutottak az elmúlt pár évben. Persze ez nehéz is, mivel ez egy drága sport. A legtehetségesebbeknek nem mindig van ehhez pénzük is, de jó látni, ha egy tehetséges fiatalnak ez összejön.”