back to top
KezdőlapFormula 1Villeneuve: Pérez ugyan csalódott, de jó döntést hozott a Red Bull

Villeneuve: Pérez ugyan csalódott, de jó döntést hozott a Red Bull

-

Jacques Villeneuve megérti Sergio Pérez csalódottságát, ám szerinte jó döntést hozott a helycserével a Red Bull.

Max Verstappen a DRS-el küszködött, mikor a hibája után George Russell mögé került. Nem tudta átugrani a brit pilótát, így inkább stratégiát váltott az osztrák csapat. A három kiállásos taktika közepette a holland utolérte az élen autózó csapattársát. A mexikóit arra kérték, hogy engedje el 2021 világbajnokát, amit az érintett csalódottan hajtott végre.

A kanadai ex-versenyző sajnálta Pérezt, viszont a Red Bullnak adott igazat:

„Nagyon csalódott volt, viszont a Red Bull taktikája helyesnek bizonyult. Furcsa érzés félreállni, mikor az első helyen mész. Viszont nem voltak frissebbek a gumijai, és Max gyorsabb volt. Akkor már utolérte őt. Nem lett volna értelme annak, hogy körröl-körre harcolnak és elhasználják az abroncsot. Természetes, hogy Verstappen az első. Előrébb van a tabellán, ő az első számú versenyző és a világbajnok. Ez egyszerű.”

1997 világbajnoka Verstappen DRS problémájáról és a holland üzeneteiről is elmondta a véleményét:

„Mikor a Red Bull-lal kapcsolatos problémákról van szó, Max mindig azt mondja, hogy nekünk vannak gondjaink. Ő nem mutogat a csapatra, és nem azt mondja, hogy náluk van a baj. A csata hevében dühösen reagált, de ez rosszabbul hangzott, mint amilyen volt. Mindenki tudja, hogy a maximumot nyújtja, és ugyanezt várja el a csapattól is.”

Sainz túl sokat hibázik

Carlos Sainz a spanyol közönség előtt ismét bakizott, mikor a sóderágyból szedte össze az autóját. Villeneuve szerint a 26 éves versenyző nincs Leclerc szintjén.

„Sainz túl sok hibázik, egyértelműen nincs Leclerc szintjén. Állandóan a hátáron kell autóznia, hogy lépést tudjon tartani Charles-lal. Ennek nem szabadna megtörténnie egy olyan autóval, ami képes futamokat nyerni, és harcban van a címért. Egy Mercedes mögött végezni, és lemaradni a dobogóról… nem volt egy jó nap a számára. Leclerc is csalódott volt. Csodálatos kört rakott össze az időmérőn, a futamot vezette, és nem kellett annyira nyomnia. Majd a turbó megadta magát. Véleményem szerint azért látunk ennyi technikai problémát, mert a csapatok a határokat feszegetik. A Mercedesnek nem kellett ezt tennie a múltban, mert kiváló motorjuk volt.”