back to top
KezdőlapFormula 1Vizsgálat alá került Lewis Hamilton!

Vizsgálat alá került Lewis Hamilton!

-

Lewis Hamiltont vizsgálják a sportfelügyelők, miután a Mexikói Nagydíj első szabadedzésén nem tartotta be a pályahatárokat – írja a motorsport.com.

A gyakorlás első felében a Mercedes hétszeres világbajnoka elfékezte az egyes kanyart és a füves területen átvágva csatlakozott vissza a pályára a hármas kanyar bejáratán. A brit klasszis elmondása szerint „nem tudott lelassítani” a pálya azon részén, ahol a sok por miatt az egész mezőny szenvedett.

Azonban Hamilton a pályára való visszaérkezésekor nem kerülte meg balról az oda kihelyezett narancssárga bóját. Ez pedig ellentmond annak, amit a versenyigazgató Michael Masi mondott a versenyzőknek az eligazítás során.

A Mercedes brit pilótája emiatt a szabályszegése miatt pedig vizsgálat alá került az FIA által, ami miatt akár rajtbüntetést is kaphat. A hétszeres világbajnokot várhatóan az első és a második szabadedzés között fogják meghallgatni a stewardok, akik majd a beszélgetést követően hozzák meg a döntésüket az üggyel kapcsolatban.

FRISSÍTÉS: Hamilton végül megúszta büntetést, végül csak egy megrovást kapott a stewardoktól Kimi Räikkönennel egyetemben, akit ugyanazon szabálysértés miatt vizsgáltak a felügyelők, mint a hétszeres brit világbajnokot.