back to top
KezdőlapFormula 1Rossz wc-kről fecsegnek az F1-es pilóták a közös WhatsApp-csoportjukban

Rossz wc-kről fecsegnek az F1-es pilóták a közös WhatsApp-csoportjukban

-

Alex Albon, a Williams versenyzője elárult néhány kulisszatitkot a Forma–1-es pilóták közös WhatsApp-csoportjairól. 

Mivel egyikük sem akarja kiteregetni a közös szennyest, ritkán hallunk a Forma–1-es pilóták közös WhatsApp-csoportjáról, avagy csoportjairól, de időnként azért eljut hozzánk némi információ. Mint például most, amikor Alex Albon a Cosmopolitan UK YouTube-csatornájára feltöltött videóban rajongói kérdésekre válaszolva erről is ejtett néhány szót.

A Williams pilótája először egy, az F1-es pilótákkal kapcsolatos általános tévhitekkel kapcsolatos kérdésre elmondta, sokszor azt hiszik, az ő életük csak a csillogásról szól, miközben a legtöbbjük esetében ez egyáltalán nem így van. „Múlt héten Ausztriából repültem haza, a reptéren várakozó szurkolók pedig döbbenten látták, hogy velük együtt mi is kereskedelmi járattal utazunk. Pedig ez eléggé megszokott, legalábbis a legtöbb versenyzőnek. Nekem nincs gondom vele” – közölte a 28 esztendős thai-brit versenyző.

Tényleg létezik az F1-es pilóták titkos WhatsApp csoportja

Egy másik rajongó ezután a közös chatcsoport létezéséről érdeklődött, amire Albon megerősítette, amit már előtte többen, azaz, hogy létezik ilyen. „Igen, van, de nagyon munkaközpontú. 90% munka, 10% mémek. Leginkább a biztonsággal kapcsolatos és a mindennapi dolgokat vitatjuk meg benne, vagy panaszkodunk arról, hogy rosszak a wc-k egy versenypályán, meg ilyen, nem túl releváns dolgok. Ez inkább egy általános fecsegő fórum.”

Albon elmondta, hogy nem csak egy, hanem több különböző ilyen chatcsoport van, például hobbik alapján, de van, amelyikben a magángépes repüléseket szervezik a versenyekre és hazafele. Utóbbival kapcsolatban csak találgatott, hogy mi lehet az eljárás abban az esetben, ha két, egyébként közös gépen hazautazó versenyző nézeteltérésbe kerül. Példaként a több alkalommal együtt repülő Lando Norris és Max Verstappen ausztriai esetét hozta fel.

„Azon tűnődöm, hogy működhet ez, mert többünk menedzsere is benne van ebben a csoportban, és ha valamelyik versenyzőnek rossz versenye volt, vagy ha valamelyikük ütközött a másikkal – velem még nem fordult elő ilyen –, akivel egy gépen utaznak haza, akkor az adott pilóta egy másik pilóta gépére ül át és versenyzők egy másik csoportjával utazik haza? Az Osztrák Nagydíj után Landóval, Carlos [Sainzcal] és Daniel [Ricciardóval] repültem együtt, de Max [Verstappen] nem volt velünk, úgyhogy nem repültek volna együtt.”

Győzött a frusztráció – Norris már nagyon másképp látja a Verstappen elleni ausztriai csatáját